Gemeente Kampen: Medewerker Cultuur

De Gemeente Kampen in Kampen zoekt een Medewerker cultuur voor 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-08-2021De gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en zo’n 450 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te kunnen zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat is wat ze ook belangrijk vinden in Kampen. Verder staat professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en organisaties centraal. En resultaatgericht werken op basis van vertrouwen. Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke uitdagingen opgepakt en hier koers op bepaald. Voor de organisatie betekent dit een grotere focus op dienstverlening en omgevingsgericht werken. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie.

Voor meer informatie over werken bij de gemeente Kampen, bekijk de video.

Heb jij hart voor kunst en cultuur? Ben je op zoek naar een veelzijdige baan waarin alle facetten van cultuur aan bod komen? En werk je graag samen met anderen? Dan gaan we graag met jou in gesprek voor de functie van:

Medewerker cultuur

18 uur per week

Algemene informatie
De werkzaamheden worden verricht binnen de afdeling Fysieke leefomgeving. De mensen binnen deze afdeling houden zich bezig met het beleid en advies op de verschillende terreinen van de fysieke leefomgeving (zoals ruimtelijke ordening, wonen, milieu, monumenten, economie en bedrijven). Ook houdt de afdeling zich bezig met vergunningverlening en toezicht en handhaving. Gemeente Kampen is gericht op het stimuleren van cultuur en cultuurbeoefening en het betrekken van (jonge) inwoners bij cultuur, erfgoed en historie. Onder meer met het Stedelijk Museum Kampen en het Stadsarchief, beiden onderdeel van gemeente Kampen en voorlopig gepositioneerd binnen de afdeling Fysieke leefomgeving. In Kampen vinden wij kunst en cultuur van belang voor een vitaal leefklimaat van de stad, nu en in de toekomst.

Wat wordt er van je verwacht?
Je bent samen met de beleidsadviseur cultuur het aanspreekpunt voor de culturele instellingen in Kampen. Je gaat je bezig houden met de uitvoering van de cultuurnota en de stedelijke cultuurregio Zwolle. Je signaleert maatschappelijke vraagstukken en behoeften op het gebied van cultuur. Je adviseert over de uitvoering van het cultuurbeleid en levert een bijdrage aan de totstandkoming en actualisatie van specifieke plannen op het gebied van cultuur. Ook adviseer je over de subsidieregelingen. Je ondersteunt de beleidsadviseur zowel administratief-juridisch als beleidsmatig. De beleidsinhoudelijke taken voer je samen met de beleidsadviseur uit. Onderwerpen waar je je mee bezig kan gaan houden zijn cultuureducatie, uitgaande subsidieaanvragen, het contact met kunstenaars en creatieve makers en culturele ontwikkelingen in de stad.

Wat breng je mee?

  • Je hebt minimaal een MBO+/HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met kunst en cultuur en bent op de hoogte van de culturele ontwikkelingen in Nederland.
  • Je bent in staat te ontdekken wat er op cultureel gebied al is aan verbindingen, programmering en spilfiguren.
  • Je hebt jouw voelsprieten en contacten midden in de samenleving. Je vindt het leuk en bent in staat om dit netwerk verder op te bouwen of uit te breiden en te onderhouden.
  • Je kunt goed communiceren, schriftelijk en mondeling, op alle niveaus.
  • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk.
  • Het is een pre als je eerder bij een overheidsinstelling hebt gewerkt

Wat biedt Gemeente Kampen jou?
Wij bieden jou eerst een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in functieschaal 9. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.484,- bruto per maand en maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden klik hier.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisette Fuhler, beleidsadviseur cultuur, telefoonnummer (06) 2717 1428.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je eigen achtergrond en voorkeuren mee. We nodigen graag iedereen die voldoet aan het profiel uit om te reageren.

Iets voor jou?
Herken jij je in deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan vóór 23 augustus 2021 via de sollicitatieknop.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 3 september 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.