Festival Cement: Traineeship: Zakelijk Assistent

Festival Cement in ’s-Hertogenbosch zoekt een Zakelijk Assistent voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Leertraject, Traineeship | Sluitingsdatum: 22-08-2021Festival Cement vindt jaarlijks in maart plaats in ‘s-Hertogenbosch. Het negendaagse festival is hét podium van Nederland en Vlaanderen voor de nieuwste generatie makers van theater, dans, circus en performance. Tijdens en in aanloop naar het festival dient Cement als ontmoetingsplek en (onderzoeks)ruimte voor makers, bezoekers en deelnemers.

Festival Cement biedt een betaalde leerplek aan voor iemand die zich graag binnen het theater- en festivalcircuit wil ontwikkelen op zakelijk vlak.

Zakelijk Assistent

0,5 fte | traineeship

We zoeken jou als jij je graag wil verbinden aan creatieve en nieuwe ideeën. Je hebt zin om in het theater aan het werk te gaan, maar wilt niet persé zelf een voorstelling of kunstwerk maken of op het podium staan. Jij vindt het juist tof als je jouw zakelijke inzicht kan inzetten, zodat makers (zoals regisseurs en choreografen) hun ideeën kunnen uitvoeren. Eerste ideeën kan je omzetten in iets concreets. Je wordt blij van cijfertjes en spreadsheets. Je hebt al wel een idee van wat begrotingen, subsidies en kunst zijn, maar wilt ook nog nieuwe dingen leren en ontdekken. Je zoekt alleen nog de juiste plek om dat te doen. Én je wilt graag (blijven) wonen en werken in Zuid-Nederland.

Festival Cement is een kleine en jonge organisatie. Talentontwikkeling is ons vak. Bij Cement is er ruimte voor makers om zich te ontwikkelen, maar die ruimte is er ook voor iedereen die zich achter de schermen begeeft.

Tijdens jouw traineeship werk je mee in de organisatie en leer je terwijl je dingen aanpakt. Je bent de assistent van de zakelijk directeur. Hoe langer je meedraait en hoe verder je groeit, hoe meer zelfstandige opdrachten je zult krijgen. Mogelijke taken zijn:

  • Administratieve zaken, zoals contracten en overeenkomsten opstellen.
  • Begrotingen opstellen en beheren, bijvoorbeeld van onze eigen Cement-producties.
  • Vergaderingen bijwonen en verslagleggen.
  • Meedenken over strategische vraagstukken binnen de organisatie.
  • HR-taken, zoals het bewaken van vakantieplanningen en workflows.
  • Schrijven van projectplannen of subsidieaanvragen.

De begeleiding van jouw rol ligt bij zakelijk directeur Janneke Defesche. Je werkt nauw met haar samen en zij kan op elk moment helpen, vragen beantwoorden of bijsturen als dat nodig is. In overleg wordt een manier van evalueren en leren bepaald die bij jou past.

Het doel van Festival Cement is om een nieuwe zakelijke producent op te leiden, die graag in het zuiden van Nederland blijft werken en zich na zijn / haar / hen traineeship verbindt aan jonge makers. Zo wil Festival Cement inspringen op een grote nood aan young professionals met zakelijk kennis in de podiumkunsten in Zuid-Nederland.

Het traineeship duurt ten minste zes maanden (oktober 2021 tot en met maart 2022) en betreft een dienstverband of opdracht voor 0,5 fte. Festival Cement vindt plaats van 18 tot en met 26 maart 2022. Salaris of honorarium wordt bepaald op basis van de cao Toneel en Dans, schaal V.

Festival Cement houdt kantoor in Pand18 (Sint Josephstraat 18, ’s-Hertogenbosch). Meer informatie over de organisatie is te vinden via www.festivalcement.nl.

Reageren op deze functie kan tot en met 22 augustus 2021. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 30 augustus 2021. Om te solliciteren, stuur je een motivatiemail (maximaal één A4) of -video (maximaal drie minuten) naar sollicitatie@festivalcement.nl. We lezen of horen daarin graag over jouw werkervaring, ambities en visie op talentontwikkeling. Het bijvoegen van een foto of CV is niet verplicht.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.