de Bibliotheek Utrecht: Medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen

De Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen voor 24 uur per week| Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-08-2021De Bibliotheek Utrecht is er voor iedereen.
Je kunt je hele leven lang bij ons terecht voor je persoonlijke ontwikkeling. We helpen je om zelfstandig en volwaardig te kunnen deelnemen aan de maatschappij. Je kunt bij ons lezen, leren en je informeren, je kunt werken of ontspannen. Wij stimuleren je om kennis te maken met literatuur, cultuur en de maatschappij. Wij doen ons werk samen met de stad, vanuit onze vestigingen, met onze collectie en met onze activiteiten.

Wij zijn een inspirerende, laagdrempelige en waardevrije organisatie, zeven dagen per week open, met een centrale bibliotheek en 12 vestigingen, 1,3 miljoen bezoekers per jaar, 70.000 leden, 2,6 miljoen uitleningen, een uitgebreide programmering met meer dan 1000 educatieve, sociale en culturele activiteiten voor jong en oud.

De Bibliotheek Utrecht zoekt een

Medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen

24 uur per week

Meedoen in de samenleving is voor volwassenen niet mogelijk zonder voldoende basisvaardigheden. In Utrecht heeft één op de tien inwoners moeite met de Nederlandse taal en 20% heeft moeite met het online doen van aanvragen of het maken van een afspraak. Laaggeletterden en laag digitaalvaardigen dreigen af te haken door de toenemende digitalisering. Of het nou gaat om (jong)volwassenen of senioren: Wij zijn er, als team Educatie en Ontwikkeling volwassenen, voor hen.

Het team ontwikkelt met vele partners programmering op het vlak van digitaal burgerschap, zelfredzaamheid en (senioren)participatie. Het team werkt vanuit de vestigingen in de wijken, inclusief de bibliotheek Neude. We bieden onder andere cursussen, spreekuren en workshops aan. Voor het helpen uitvoeren daarvan zoeken we versterking.

Als medewerker ben je op meerdere vestigingen flexibel inzetbaar, ook met betrekking tot de werkdagen. Je helpt mee aan projecten en programma’s gericht op:

 • Het DigiTaalhuis Utrecht. Daarin werk je samen met partners als Taal Doet Meer en Digiwijs aan de ontwikkeling en uitvoering van een passend programma op het gebied van taal- en digitaalvaardigheden.
 • Senioren. Het doel van het seniorenprogramma is om een fijne plek en laagdrempelige activiteiten te bieden, zodat senioren elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast is dit programma gericht op het versterken van (digitale) vaardigheden bij deze doelgroep.
 • Communicatie met de overheid via het Informatiepunt Digitale Overheid.

Wat vragen wij?

 • Je bent gastvrij, geduldig, servicegericht en sociaal vaardig.
 • Je bent proactief; je start met een open houding een gesprek met mensen uit de doelgroep.
 • Je brengt met je enthousiasme mensen in beweging zonder opdringerig over te komen.
 • Je bent oplossingsgericht en creatief, je kunt goed samenwerken.
 • Je durft voor een groep te staan, voorlichting en cursussen te geven.
 • Je hebt digitale vaardigheden en kunt daar uitleg over geven.
 • Je hebt technische vaardigheden (apparatuur kunnen bedienen).
 • Je hebt expertise op het gebied van taal, digitaal, rekenen of bent bereid je hierin verder te ontwikkelen. En ook heb je kennis over de collectie of bent bereid je hierin verder te ontwikkelen
 • Je hebt bent bekend met de wijken en organisaties en instellingen in de stad.
 • Kennis van programma’s zoals Klik en Tik, oefenen.nl en Digisterker is een pre.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in een inspirerende werkomgeving met een prettige informele werksfeer, waarin ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waarin we graag gebruik maken van jouw eigen inzichten en inbreng. De Bibliotheek Utrecht is een organisatie met een grote maatschappelijke ambitie en is voortdurend in verandering.

De cao Openbare Bibliotheken is van toepassing. De functie van Medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen is ingeschaald in schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken. Het salaris is afhankelijk van het aantal uur per week, kennis en ervaring en bedraagt bij 24 uur per week minimaal € 1.404 en maximaal € 1.915 bruto per maand. We bieden in eerste instantie een contract voor een jaar.

Meer informatie over deze vacature is tót 16 juli 2021 te verkrijgen bij Mariska Derks van de Ven, Projectleider Programmering op telefoonnummer 06 3335 5899. Ná 16 juli 2021 is Ellen Henderik, medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen bereikbaar voor meer informatie via e.henderik@bibliotheekutrecht.nl.

Solliciteren?
Ben je geïnteresseerd zorg dan dat je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae uiterlijk 8 augustus 2021 bij ons binnen is. Je kunt het sturen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl, onder vermelding van ‘vacature Medewerker Educatie en Ontwikkeling Volwassenen’. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 16 augustus 2021. Uiterlijk 12 augustus 2021 ontvang je bericht als je daarvoor wordt uitgenodigd.

Iedereen is thuis in De Bibliotheek Utrecht. Je valt er nooit uit de toon en je wordt gezien. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor de mensen die er werken. Daarbij is iedereen uniek en heeft unieke talenten. Juist de verschillen in mensen maken ons een nog betere Bibliotheek. Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent en wat je meebrengt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.