Centraal Museum: Publieksmedewerker

Het Centraal Museum in Utrecht zoekt een Publieksmedewerker voor een flexibel aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 04-08-2021Centraal Museum
Het Centraal Museum, het oudste stadsmuseum van Nederland, verrijkt je met kunst en cultuur uit onze wereld van Utrecht. Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Van Rietveld tot de Utrechtse Caravaggisten, van Dick Bruna tot Moesman en van mode tot internationale hedendaagse kunst. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt.

Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum.

Het Centraal Museum trekt in reguliere jaren gemiddeld zo’n 350.000 bezoekers per jaar.

De Museumwinkel
De museumwinkel is dé plek voor kunst en design gerelateerd aan Utrecht. Naast publicaties, ansichtkaarten en producten van de lopende tentoonstellingen, is het een cadeauwinkel met producten van lokale ontwerpers. Ook zijn er verscheidende eigen uitgaves en andere kunstboeken met betrekking tot de uiteenlopende collecties. Tevens is er een ruim aanbod van nijntje artikelen, waarbij een aantal van deze producten exclusief in de museumwinkel verkocht wordt. De museumwinkel is ondergebracht in de kapel en de bovenkapel van het Centraal Museum.

De entrees van het Centraal Museum, nijntje Museum en Rietveld Schröderhuis zijn het visitekaartje van onze organisatie. Daar is veelal het eerste contact van de bezoeker met het museum en zoals in elk bezoek zijn de eerste minuten van een verblijf cruciaal voor de algehele ervaring. Wij bieden een gastvrij en professioneel ontvangst en voorzien de bezoekers van de benodigde informatie voor een aangenaam verblijf.

Het Centraal Museum zoekt op oproepbasis per 1 september 2021 een

Publieksmedewerker

flexibel aantal uur

Dit is het werk
Als publieksmedewerker ben jij multi-inzetbaar in onze musea. De ene dag ben je in de rol van floormanager aanspreekpunt voor de vrijwilligers op de vloer, vervang je hen tijdens pauzes en los je eventuele problemen op. De andere dag sta je op de winkelvloer, ben je het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers en verkoop je vol verve entreebewijzen en prachtige producten. Als verkoper help jij onze bezoeker met het maken van de juiste keuze en draag zorg voor een correcte afhandeling aan de kassa. Ook draag je er zorg voor dat de bestellingen die binnen komen op de juiste manier worden verwerkt en dat de winkel er altijd netjes uitziet. Je bent verantwoordelijk voor het opstarten en afsluiten van de kassa’s met de daarbij behorende administratie. Daarnaast word je ingewerkt om in het Rietveld Schröderhuis in te springen, evenals bij het Informatiecentrum. Wij zoeken proactieve, flexibele en enthousiaste collega’s die net als wij geloven dat je met een warm welkom het verschil kunt maken.

Dit breng je mee

  • Je houdt van aanpakken.
  • Je bent flexibel en kunt zowel door de weeks als in het weekend werken.
  • Je hebt relevante ervaring in de detailhandel.
  • Je bent gastgericht en staat voor kwaliteit.
  • Je functioneert goed binnen een team.
  • Je bent woonachtig in Utrecht of de directe omgeving.
  • Je bent minimaal 18 jaar.

Plek in de organisatie
De Winkels & Entree valt onder de afdeling Commerciële Zaken.

Onze arbeidsvoorwaarden
Wij zoeken iemand die flexibel inzetbaar is. Voor deze functie krijg je een oproepcontract ingeschaald in schaal 4 van de Museum CAO en het pensioen is ondergebracht bij het ABP.

Meer informatie
Meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden, neem dan contact op met Willemijn Righolt, Assistent Coördinator Winkels en Entree. Zij is te bereiken via winkel@centraalmuseum.nl.

Solliciteren naar deze functie?
Wij verzoeken je te solliciteren vóór 4 augustus 2021. Sollicitatiegesprekken zijn gepland op 11 augustus 2021. Je zal het gesprek hebben met Inge Zwirs, coördinator Winkels en Entree en Willemijn Righolt, assistent Coördinator Winkels en Entree. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar winkel@centraalmuseum.nl.

Het Centraal Museum wil een diverse organisatie zijn, dus het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor ons bedrijf.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.