BIMHUIS: Junior Programmeur

BIMHUIS in Amsterdam zoekt een Junior Programmeur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 21-08-2021BIMHUIS is nationaal en internationaal één van de invloedrijkste podia voor jazz. Wij zijn een plek voor baanbrekende musici van alle generaties, nieuwsgierige bezoekers, betrokken medewerkers. Op een van de mooiste locaties van Amsterdam wordt bij ons jazzgeschiedenis gevierd en krijgt jong talent de ruimte zich verder te ontwikkelen.

Naast ons concertprogramma vinden we het ook belangrijk nieuwe projecten en samenwerkingen op te zetten en verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling en zichtbaarheid van jazz in het nationale en internationale kunstenveld.

Lees hier meer over onze organisatie, waar we voor staan en wat we de komende jaren van plan zijn.

Junior Programmeur

36 uur per week, per september

Wij zoeken voor de aanvulling op ons programmeringsteam, een open en authentieke collega met een duidelijke visie op muziek, jazz en geïmproviseerde muziek in het bijzonder. Jij hebt drive en talent en je wilt het vak van programmeur bij ons komen leren.

Over de functie
Als de rechterhand van ons hoofd programma – en met een op maat ontwikkeld opleidingstraject – leer jij alles wat je nodig hebt om een ijzersterk programma neer te zetten. Je werkt o.a. een periode mee op de afdelingen productie en techniek, je hebt gesprekken met mensen uit de organisatie en sector en volgt externe training. Hiermee kun je jouw eigen ideeën over ons programma (nog) beter onderbouwen, uitbouwen en in perspectief plaatsen. Je werkt onregelmatige tijden, je hebt overdag afspraken op kantoor, bent bij concerten, bezoekt in het weekend regelmatig festivals en showcases in het buitenland.

Per januari 2022 volg je een dag per week een opleiding bij ArtEZ. Je schrijft de eerste drie maanden een plan voor een eigen programmaserie. Dit dient als input voor de opleiding. We werken er naar toe dat je zelfstandig complementaire series binnen ons programmaprofiel – jazz en geïmproviseerde muziek – weet neer te zetten.

Er zijn een aantal leerthema’s die centraal staan

 • Publieksbereik en -ontwikkeling.
 • Netwerk.
 • Zakelijk; deals, contracten, budgetbeheer, onderhandelingstechniek.
 • Productie van a tot z.

Meer informatie over de externe training bij ArtEZ, Defining your Vision (start januari) en Curatorial Leadership and Management (start september) vind je hier.

Wij zoeken een persoon met

 • een duidelijke visie op muziek en deze ook kan overbrengen.
 • een mening over – en een beeld van – waar we (met het BIMHUIS) naar toe moeten.
 • een stevig karakter die tegelijkertijd ook open staat voor andere visies, meningen en kritiek.
 • goede sociale vaardigheden; empathie, luisteren, verbinding maken.
 • talent voor het bewaren van overzicht en structuur aanbrengen.
 • zakelijk en financieel inzicht.
 • een hoge mate van autonomie die goed onder druk functioneert.
 • HBO/ WO werk- en denkniveau.
 • uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, gesproken en op papier.

Het is een pre als je een jaartje of wat ervaring hebt in de muziek, maar geen vereiste. Het is ook fijn als je in (of nabij) Amsterdam woont.

Salaris is conform de cao Nederlandse Podia, schaal 4.

Wij onderschrijven de Code Diversiteit & Inclusie. We beogen dat ons team een afspiegeling vormt van de samenleving.

Interesse of vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Kim Roest, hoofd bedrijfsvoering kim@bimhuis.nl.

Mail je CV plus motivatie voor zondag 22 augustus naar vacature@bimhuis.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.