Bibliotheek Helmond-Peel: Programmamedewerker

Bibliotheek Helmond-Peel in Helmond zoekt een Programmamedewerker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 23-08-2021Bibliotheek Helmond-Peel heeft 4 bibliotheekvestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren en 47 Bibliotheken op school. We werken samen met inwoners en partners aan kennis- en talentontwikkeling De Bibliotheek Helmond-Peel – de motor van een vaardige samenleving.

Bibliotheek Helmond-Peel zoekt voor de locatie Helmond per 1 oktober 2021 een

Programmamedewerker

20 uur per week

Naast werkzaamheden in de frontoffice leg je contacten in het werkgebied, organiseer je de samenwerking met onze netwerkpartners en organiseer en begeleid je publieksactiviteiten, zoals presentaties, lezingen en groepsbezoeken. Je verzorgt tevens cursussen en workshops, in het kader van digi-taalontwikkeling, mediawijsheid (bijvoorbeeld in het TechLab) en laaggeletterdheid.

Dit ben jij:

  • Je bezit 21e-eeuwse vaardigheden zoals informatievaardigheden, mediawijsheid en ICT- vaardigheden; je kunt daarmee onze digitale dienstverlening versterken.
  • Je hebt een aantoonbare brede algemene interesse en je wilt weten welke maatschappelijke trends en vraagstukken er spelen in de regio.
  • Je bent een ondernemende netwerker die in kansen denkt, deze ziet en verbinding legt met de (lokale) gemeenschap. Je bent goed in planning en organiseren.
  • Op de werkvloer (Informatiedienstverlening in frontoffice) ondersteun je klanten met het beantwoorden van vragen door het gebruik van materialen, digitale systemen en het interpreteren van zoekresultaten.
  • Je voldoet aan de informatiebehoefte van de doelgroep door het organiseren van activiteiten; hierbij zet je geschikte (digitale en niet-digitale) media in en pas je co-creatie toe.
  • Je deelt proactief informatie met collega’s, klanten en (netwerk)partners; je voert in overleg met andere collega’s (community librarians, mediacoaches, senior medewerkers FO) publieksactiviteiten uit.
  • Je bent nieuwsgierig naar behoeften van klanten en stimuleert en ondersteunt een Leven Lang Ontwikkelen.
  • Je bent daadkrachtig en hebt een enthousiaste, gastvrije en representatieve uitstraling.
  • Je bent flexibel inzetbaar (dus ook op avonden en zaterdag).
  • Je hebt een relevante (ten minste) mbo-4-opleiding.

Heb jij interesse?
Inschaling vindt plaats in schaal 6 van de cao Openbare Bibliotheken. Het is niet mogelijk om op een deel van de vacature te solliciteren. Voor meer informatie kun je terecht bij Robin Verleisdonk (directeur-bestuurder), r.verleisdonk@bibliotheekhelmondpeel.nl.

Je kunt je interesse kenbaar maken middels het inzenden van een motivatiebrief voorzien van een cv naar: r.verleisdonk@bibliotheekhelmondpeel.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.