Bibliotheek Drachten: Leesconsulent VO

Bibliotheek Drachten in Drachten zoekt een Leesconsulent VO voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 16-08-2021Bibliotheek Drachten is een educatieve, maatschappelijke organisatie. Met een belangrijke taak als het gaat om het voorkomen van lees- en taalachterstanden. Voor de programmalijn Jeugd & Onderwijs zijn wij op zoek naar een leesconsulent voor het voortgezet onderwijs. De bibliotheek werkt vanaf oktober samen met twee scholen voor voortgezet onderwijs volgens de aanpak de Bibliotheek op school.

Bibliotheek Drachten | Smallingerland zoekt een

Leesconsulent VO

8 uur per week

Voor de duur van minimaal een jaar, met een vast dienstverband in het vooruitzicht. De verwachting is dat het dienstverband het komende schooljaar wordt uitgebreid met nog eens 8 uur.

Wat doe je?
De leesconsulent adviseert, ondersteunt en werkt samen met docenten in de school bij de uitvoering van het leesbeleid. Dit gebeurt op basis van het lees- en activiteitenplan dat door de leescoördinator van de school, in samenwerking met de leesconsulent wordt opgesteld. De kern van je werkzaamheden bestaat uit advisering, implementatie en uitvoering van activiteiten en werkvormen ten behoeve van leesbevordering.

Met wie werk je?
Je maakt deel uit van het team Jeugd en Onderwijs en samen ben je verantwoordelijk voor het leesplezier van de doelgroep van 0-18 jaar. Je werkt intensief samen met het onderwijs aan taalontwikkeling en leesbevordering.

Wie ben je?
Je bent een leesconsulent die goed intern en extern kan samenwerken. Je weet de vraag van de school te vertalen naar doelgerichte acties. Je bent een echte netwerker en hebt affiniteit met de leeftijdsgroep van 12 tot 18 jaar maar ook met hun docenten. Je draagt graag uit hoe belangrijk lezen is en je weet hoe je lezen leuk kunt maken. Je hebt de opleiding leesconsulent VO gevolgd of je bent bereid die te volgen.

Lijkt het je wat?
Stuur dan je sollicitatie voor 16 augustus 2021 naar Els Boon (eboon@bibliotheekdrachten.nl). In de daaropvolgende twee weken vinden gesprekken plaats. Als onze keus op jou valt word je aangesteld per 1 oktober 2021. Wil je meer informatie dan mag je ook naar dat adres mailen voor een belafspraak.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.