AVROTROS: Online Redacteur Radio 4

AVROTROS in Hilversum zoekt een Online Redacteur Radio 4 voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 08-08-2021AVROTROS is een onafhankelijke en maatschappelijk betrokken omroep die Nederland verrijkt en verbindt. Met ruim 2500 uur zendtijd op televisie en 7600 uur op radio per jaar ligt onze focus op het maken van kwalitatieve programma’s die voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze evenementen staan wij letterlijk midden in de samenleving.

In een professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving maken wij programma’s die informeren, inspireren, vermaken en onze idealen vertegenwoordigen.

  • Bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving
  • Stimuleren van kunst- en cultuurbeleving in Nederland
  • Samenbrengen van mensen
  • Helpen met het duiden van nieuws
  • Thuishaven voor de jeugd

Met onze programma’s, online platforms en evenementen bereiken wij een groot publiek. Wij streven dan ook naar kwaliteit en innovatie en motiveren ambitieuze en creatieve media-professionals te solliciteren op onze vacatures.

Voor de afdeling Radio 4 zoeken we met ingang van heden een ervaren:

Online Redacteur Radio 4

36 uur per week

Wie ben jij?
Je bent gedreven en durft ‘out of the box’ te denken. Je weet wat speelt in de maatschappij, volgt het ‘klassieke’ nieuws en voelt als geen ander aan wat geschikte onderwerpen zijn voor de doelgroep. Aan de hand van het nieuws weet je mooie vertalingen te maken in rubrieken, posts, filmpjes; kortom allerlei soorten online content.

Je bent nieuwsgierig, onderzoekend en initiatiefrijk. Je houdt ervan klassiek op een toegankelijke manier naar voren te brengen. Je bent op de hoogte van de laatste online en social trends en weet wat er leeft onder het online publiek. Je werkt snel, zonder de inhoud en nauwkeurigheid van het werk uit het oog te verliezen. Je kunt goed samenwerken, je bent een echte teamplayer.

Wat ga je doen?
Je zoekt en produceert klassiek onderwerpen, in nauw overleg met eindredactie. Je wordt verantwoordelijk voor de website, de nieuwsbrief en de socials, en werkt inhoudelijke plannen uit tot scripts voor bijvoorbeeld podcasts en video’s. Je ontwikkelt ideeën om bereik en engagement van het YouTubekanaal te vergroten. Je knipt videofragmenten en verzamelt, schrijft, bewerkt, redigeert en update/publiceert content.

Wat verwachten we van je?
Je hebt bij voorkeur een afgeronde hbo-opleiding, ruime ervaring als online redacteur, (basic) videoskills en hebt affiniteit met klassieke muziek. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en kan goed werken onder tijdsdruk.

Welke competenties vinden wij belangrijk?
Samenwerken, resultaatgerichtheid, plannen en organiseren, netwerken, oordeelsvorming, omgevingsbewustzijn, kwaliteitsgerichtheid, innovatief.

Waar ga je werken?
Je gaat werken in een team van presentatoren, producers, en online redacteuren die allemaal één merk bedienen: AVROTROS Klassiek.

Wat kan je van ons verwachten?
Naast een interessante baan in een dynamische, ambitieuze en plezierige werkomgeving biedt AVROTROS een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket conform cao voor het Omroeppersoneel (schaal G).

Reageren?
Wil je reageren op deze vacature, druk dan op de button ‘Solliciteer!’.

Vragen?
Neem dan contact op met Anja van Keulen (Eindredacteur), per mail via anja.van.keulen@avrotros.nl.

Online screening kan ook onderdeel zijn van het selectieproces indien er sprake is van voor de functievervulling relevante informatie op socialmedia-accounts die gerelateerd zijn aan professionele doelen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.