ArtEZ University of the Arts: Projectleider Inclusie en Diversiteit

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Projectleider Inclusie en Diversiteit voor 36-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 15-08-2021ArtEZ University of the Arts behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans en theater. Het brede onderwijsaanbod biedt ruimte voor discipline overstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 900 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Wij hebben een opdracht voor een:

Projectleider Inclusie & Diversiteit

36-40 uur per week, de projectaanstelling is voorzien voor 2 jaar

ArtEZ heeft inclusie en diversiteit hoog in het vaandel staan als doelstelling om in en met de organisatie te realiseren. Deze focus is niet nieuw. Er is reeds beleid, er zijn zorgsystemen ingericht en er zijn diverse initiatieven, onderzoeken en projecten.
Daarom zoeken we een projectleider die met en in de organisatie de mensen, initiatieven, projecten en lijntjes aan elkaar verbindt. We willen een momentum creëren op dit belangrijke onderwerp, dat de verschillende initiatieven elkaar versterken en inclusie en diversiteit herkenbaar is in de dagelijkse praktijk van al onze opleidingen, het onderzoek en de organisatie.

Daarvoor zijn twee lijnen belangrijk:

 1. Het creëren van overzicht, blinde vlekken in kaart brengen en structuur geven aan alle activiteiten, zodat ArtEZ meerjarenbeleid ontwikkelt op vier aan elkaar te verbinden en te integreren niveaus (individueel, cultureel, structureel en procesmatig, leiderschap).
 2. Het al doende opzetten en organiseren van een ‘mobilizing platform’ van waaruit mensen tot actie worden aangezet in hun eigen community, op een manier die bij hen past.

Je profiel

 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief, met oog voor de diversiteit van en op ArtEZ. ArtEZ is een kunstenhogeschool met een diverse populatie in afkomst (nationaal, Europa en internationale studenten), gender en sociaal maatschappelijke achtergrond;
 • Je bent geschoold en/of hebt aantoonbare ervaring met implementatie van inclusie en diversiteit beleid en actielijnen;
 • Je bent een bouwer en initiatiefnemer;
 • Je bent flexibel in waar je werkt omdat aanwezigheid in alle drie de steden van ArtEZ vereist is om met de communities te kunnen werken.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en kunt mensen verbinden, motiveren en mobiliseren, en schat de inbreng van een ieder op waarde;
 • Je bent ook een stevige gesprekspartner op strategisch niveau, en kunt gemakkelijk schakelen naar tactisch en operationeel niveau;
 • Je beheerst het Engels (niveau C1) in woord en geschrift;
 • Je kunt goed en beknopt (beleids)voorstellen schrijven;
 • Je staat sterk in je schoenen en bent resultaatgericht, pragmatisch en systematisch in je aanpak;
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo+- of academisch niveau;

Je werkzaamheden

 • Je maakt een gedetailleerde projectplanning (stakeholderanalyse, kostenraming, stappenplan, tijdsplanning, evaluatiemomenten et cetera) en bewaakt de voortgang;
 • Je organiseert en begeleidt de benodigde bijeenkomsten met studenten en medewerkers om knelpunten en behoeften inzake vergroten inclusie en diversiteit binnen ArtEZ te inventariseren;
 • Je maakt verbinding met academies en alle lagen van onze medezeggenschap en onderhoudt hierover contact met de opdrachtgever;
 • Je schrijft scenario’s, brengt consequenties en risico’s in kaart en formuleert een beleidsadvies en organisatie ontwikkel adviezen voorkomend uit de gesprekken;
 • Je hebt een regiefunctie met betrekking tot sociale veiligheid en brengt de diverse activiteiten samen;
 • Je geeft namens ArtEZ invulling aan het “Gender Equality Plan” (GEP) opgsteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de adviescommissie voor divers en inclusief hoger onderwijs en onderzoek (Dihoo).

Ons aanbod
Je krijgt een projectaanstelling voor 36-40 uur per week voor een periode van 2 jaar (op maximaal schaal 11 € 5.026,85) We hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarde en een inspirerende werkomgeving en opdracht.

Sollicitatie en informatie
ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Voor deze functie zoeken we iemand die zich hierin herkent, wordt uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteren kan tot en met 15 augustus 2021 via ‘Solliciteer!’. Informatie over de opdracht kan ingewonnen worden bij Wilma Mossink, secretaris College van Bestuur w.mossink@artez.nl.

Voor meer informatie over ArtEZ en werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/Over-ArtEZ.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.