Anne Frank Stichting: Projectmedewerker Voetbal

De Anne Frank Stichting in Amsterdam zoekt een Projectmedewerker Voetbal voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 02-08-2021De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De Stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

De afdeling Educatieve Projecten draagt bij aan bovenstaande missie door het overdragen van kennis, kunde en tools aan mensen die door hun beroep of maatschappelijke status het gedrag en gedachtegoed van jonge mensen kunnen beïnvloeden. Dat zijn onder meer docenten (al dan niet in opleiding), sporttrainers, politie en jonge peer educators. Daarvoor ontwikkelt de afdeling educatieve materialen, workshops en trainingen over het leven van Anne Frank en de geschiedenis van haar tijd, over beeldvorming, vooroordelen, antisemitisme en andere vormen van discriminatie voor een (inter-)nationaal publiek. De afdeling bestaat uit een enthousiast team van circa 20 medewerkers.

De afdeling Educatieve Projecten is per direct op zoek naar een projectmedewerker als zwangerschapsvervanging van medio oktober 2021 tot en met medio maart 2022.

Projectmedewerker Voetbal

16 uur per week

Functie-inhoud
Als projectmedewerker werk je mee aan de communicatie over de educatieve activiteiten van de afdeling in het domein voetbal. Je betreedt daarbij een nieuw terrein: het Nederlandse amateurvoetbal. De voornaamste taak is het aan de man brengen van ‘Fair Play’ workshops aan deze doelgroep. De workshop heeft als doel om bewustwording te creëren onder jongeren over racisme en andere vormen van discriminatie. Later in het jaar wordt deze workshop vervangen door een nieuwe workshop rond een nog te lanceren nieuwe digitale educatieve game.

Je helpt mee voet aan de grond te krijgen bij Nederlandse amateurclubs, zorgt ervoor dat de workshop(s) bekend raken onder amateurvoetbalclubs en zorgt ervoor dat de workshops worden afgenomen door verenigingen. Je bedenkt communicatiestrategieën om de doelgroepen te kunnen bereiken en verzorgt de promotie, werving en communicatie, en je bent verantwoordelijk voor het organiseren van de workshops bij geïnteresseerde voetbalverenigingen.

Je definieert samen met je projectleider KPI’s voor het bereik van het educatief aanbod bij (amateur) voetbalverenigingen en andere instanties die in het domein voetbal opereren. Je rapporteert hierbij aan een projectleider.

Profiel

 • Je bent een ervaren projectmedewerker op het gebied van communicatie met minimaal twee jaar ervaring in het bekend maken van educatief aanbod, waaronder educatief materiaal, trainingen, workshops en seminars.
 • Je beschikt over ten minste HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met de voetbalwereld. Daarnaast heb je kennis over het
  levensverhaal van Anne Frank, de thema’s vooroordelen, antisemitisme en
  andere vormen van discriminatie en van de geschiedenis van de Holocaust.
 • Je werkt resultaatgericht, kunt uitstekend plannen en organiseren en hebt de vaardigheid om nieuwe werkterreinen te ontsluiten.
 • Je hebt ervaring met mogelijke afnemers zoals amateurclubs, jeugdopleidingen, voetbalcoaches maar ook met gemeentes of andere overheidsinstanties en met de KNVB en de regionale KNVB-coördinatoren te communiceren en samen te werken.
 • Je bent initiatiefrijk, creatief en je opereert zelfstandig onder de leiding van de projectleider.
 • Je hebt kennis over diverse communicatiemogelijkheden, waaronder online-media, je kent het landschap waarin de doelgroepen opereren en je hebt veel ervaring met communiceren via sociale media kanalen.
 • Je beschikt over een goed netwerk bij relevante instanties en professionals uit
  het werkveld. Je bent goed bekend met (online) plekken waar de doelgroepen elkaar online ontmoeten en kan deze kennis omzetten in communicatiestrategieën.

Aanbod
We bieden een gevarieerde en zelfstandige functie in een internationale omgeving. Je krijgt een projectaanstelling voor de duur van medio oktober 2021 tot en met medio maart 2022 van 15,2 uur per week. Je werkweek bestaat uit 16 uur per week en je bouwt hierdoor per week 0,8 uur roostervrij verlof op.

De functie is ingeschaald in groep 8, minimaal bruto € 2.633,20 en maximaal bruto € 3.755,75 op basis van een 38-urige werkweek. Inschaling is conform de arbeidsvoorwaardenregeling van de Anne Frank Stichting en afhankelijk van kennis en ervaring. Afhankelijk van interne en externe factoren is een verlenging bij goed functioneren mogelijk.

Informatie
Voor informatie kan je contact opnemen met Joram Verhoeven (Projectleider van de betreffende activiteiten) via e-mail: j.verhoeven@annefrank.nl.

Reacties
Interesse? Graag ontvangen wij je schriftelijke motivatie met cv zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 augustus 2021 per e-mail naar: hr@annefrank.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.