Willem Twee muziek en beeldende kunst: Tentoonstellingsmaker / Curator

Willem Twee muziek en beeldende kunst in ’s-Hertogenbosch zoekt twee Tentoonstellingsmakers / Curatoren Hedendaagse Kunst voor elk gemiddeld 4 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 27-06-2021Willem Twee muziek en beeldende kunst in ’s-Hertogenbosch is een bruisende smeltkroes van verschillende kunstdisciplines; van klassieke muziek tot heavy metal, van presentatieplek voor beeldende kunst tot productieplek voor multidisciplinaire makers. Willem Twee heeft twee locaties. De voormalige sigarenfabriek uit 1898, herbergt de Willem Twee kunstruimte, het Willem Twee poppodium, een lunchcafé, verschillende oefenruimtes voor muziek, ateliers voor kunstenaars, vormgevers, schrijvers en architecten, twee filmstudio’s en een grafische werkplaats. Daarnaast worden er vergaderruimtes en flexplekken verhuurd. Op onze andere locatie in de binnenstad bevinden zich de Willem Twee toonzaal (concertzaal voor akoestische muziek), de Willem Twee studios en de daaraan gekoppelde werkplaats voor elektronische muziek.

Willem Twee kunstruimte presenteert kwalitatief hoogstaande beeldende kunst op een toegankelijke wijze aan een zo breed mogelijk publiek. Het gebouw heeft twee ruimtes die gebruikt worden voor de presentatie van kunstprojecten en -tentoonstellingen: de grote kunstruimte op de eerste verdieping en de spiegelzaal op de begane grond.

De spiegelzaal is het entreegebied van Willem Twee en doet naast tentoonstellingsruimte ook dienst als ontmoetingsplek. Kunstwerken van voornamelijk jonge makers worden getoond achter glazen wanden. Met het programma in de spiegelzaal wil Willem Twee een opstapplek bieden aan zowel beginnende kunstenaars als tentoonstellingsmakers.

Wij zoeken twee

Tentoonstellingsmakers / Curatoren hedendaagse kunst

elk gemiddeld 4 uur per week

Inhoud van de functie
Wij zijn op zoek naar twee curatoren voor een periode van maximaal twee jaar, die onder begeleiding van de hoofdcurator de tentoonstellingen in de spiegelzaal organiseren. De voornaamste werkzaamheden bestaan uit:

  • Het inhoudelijk samenstellen van het tentoonstellingsprogramma van de spiegelzaal in samenspraak met de hoofdcurator van Willem Twee kunstruimte;
  • Het onderhouden van contact met de deelnemende kunstenaars;
  • Het praktisch organiseren van de tentoonstellingen (denk aan transport organiseren en inrichting en afbouw van de tentoonstelling begeleiden);
  • Het schrijven van zaal- en persteksten;
  • Het briefen van de afdeling PR- en communicatie met betrekking tot de tentoonstellingen.

Wie zoeken wij
Heb jij interesse in hedendaagse beeldende kunst en ben je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op dit gebied? Wil jij je ontwikkelen als tentoonstellingsmaker? Beschik je al over de nodige contacten in het culturele veld en ben je een goede netwerker? Heb jij organisatorische kwaliteiten, maar zoek je ook inhoudelijke verdieping? Kun je goed zelfstandig werken, maar zoek je ook graag de samenwerking op? Heb je een vlotte pen en kun je je goed uitdrukken in Nederlands en Engels? Heb je affiniteit met de regio ’s-Hertogenbosch? Dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Wat bieden wij
Wij bieden de mogelijkheid om je binnen een professioneel en dynamisch team te ontwikkelen als tentoonstellingsmaker. Na een proefperiode van twee maanden is de aanstelling in principe voor twee jaar. De vergoeding is conform de cao NPF (Werkgeversvereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals).

Willem Twee muziek en beeldende kunst wil graag een afspiegeling van de maatschappij zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Heb je interesse?
Mail dan je motivatiebrief en cv tot en met zondag 27 juni 2021 naar herbertvandenheuvel@willem-twee.nl. Gesprekken vinden plaats op donderdag 1 juli. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op donderdag 15 juli.

Wil je meer weten over de functie, neem contact op met Masha van Vliet, curator Willem Twee kunstruimte: mashavanvliet@willem-twee.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.