Theater RAST: Regieassistent (stage, werkervaringsplaats)

Theater RAST in Amsterdam zoekt een Regieassistent (stage, werkervaringsplaats) voor 38 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats, Werkervaringsplaats | Sluitingsdatum: 15-08-2021Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST is het huisgezelschap van Podium Mozaiek.

Regieassistent

Stage of werkervaringsplaats

38 uur per week (1 november – 18 december 2021)

Theater RAST is op zoek naar een regieassistent voor de voorstelling Een genadeloze god in de regie van Celil Toksoz. Een genadeloze god vertelt het waargebeurde verhaal van een soefistische mysticus en dichter uit de 9e eeuw van wie het vel werd gestroopt omdat hij zei dat in ieder mens een stukje god schuilt. Geen gemakkelijk uitgangspunt, maar de artistieke noodzaak voor deze productie over het spanningsveld tussen liefde en intolerantie is groot: We moeten het gesprek aangaan over de verhouding tussen religie en vrijheid van meningsuiting.

Martelaar Hallâc wordt vertolkt door een pop die wordt voortbewogen door spelers die tegelijkertijd zijn ondervragers en beulen zijn. Een genadeloze god is een aangrijpende voorstelling over de vrijheid van meningsuiting aan de ene kant en religieuze intolerantie en machtsmisbruik aan de andere kant.

Als regieassistent ben je de rechterhand van regisseur Celil Toksöz. Je bent de spil in de communicatie tussen de regie en de productie.

Werkzaamheden

 • Je woont alle repetities bij in Podium Mozaiek, Amsterdam
 • Je ondersteunt de regisseur inhoudelijk en organisatorisch bij het repetitieproces
 • Je draagt zorg en de verantwoordelijkheid voor de repetitieruimte en lunch
 • Je ondersteunt de communicatie tussen de regisseur en de acteurs en de producent
 • Je houdt veranderingen bij die zowel inhoudelijk als qua vormgeving tijdens het repetitieproces aan de productie worden aangebracht en
 • Je communiceert deze naar technici- en productieleider

Wie zoeken we?

 • Je hebt ervaring of volgt een relevante (HBO/WO) opleiding
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je bent enthousiast, leergierig en stressbestendig
 • Je bent snel van begrip en denkt graag mee op artistiek en technisch niveau
 • Je bent beschikbaar tussen 1 november en 18 december 2021

Tevens zijn we op zoek naar een regieassistent voor een andere productie in de periode februari/maart 2022. Bij interesse hiervoor kan ook gemaild worden naar onderstaand e-mailadres.

Wij bieden
Een leerzame periode in een enthousiast team bij een eigenzinnige theatergroep, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie kennis kunt maken. Wij bieden een stagevergoeding en stagebegeleiding.

Contact
Interesse? Stuur je CV en motivatie naar Norma Schiphof via productie@rast.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.