Theater de Omval: Secretaris Bestuur

Theater de Omval in Diemen zoekt een Secretaris Bestuur | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 30-08-2021Theater De Omval bestaat al bijna vijfentwintig jaar, met een breed aanbod aan voorstellingen en films. Ambitie om de culturele huiskamer van Diemen te zijn. Onder “normale” omstandigheden ruim 50.000 bezoekers per jaar. Stichting De Omval biedt theater, film, ondersteuning van de plaatselijke cultuur, verhuringen en horeca en heeft een nauwe relatie met de gemeente Diemen.

Wij zoeken voor het bestuur van Stichting De Omval een

Secretaris bestuur

In verband met het einde van de termijn van een van de bestuursleden zoeken wij uiterlijk per 1 december 2021 een nieuwe secretaris. Het bestuur bestaat in totaal uit vijf leden en is gezamenlijk verantwoordelijk voor de strategische koers van Theater de Omval, de continuïteit, vernieuwing, uitvoering van de afspraken met de subsidiegever(s) en aansturing van de directie. De portefeuille van de secretaris omvat het invullen en bewaken van corporate governance code cultuur, reglementen, juridische zaken en procedures. De verantwoordelijkheid voor verslaglegging van de bestuursvergadering en contact met externe partijen, zoals de KvK valt er ook onder.

Kandidaten hebben bij voorkeur een juridische achtergrond, kennis van corporate governance en zijn precies, actief, verbindend, positief-kritisch en kunnen hoofd- van bijzaken onderscheiden. Hebben affiniteit met theater, film en het culturele leven en zijn bij voorkeur woonachtig in Diemen. Vinden het leuk en gezellig om onderdeel van het bestuur te zijn. Ongeveer zes vergaderingen per jaar, daarnaast actieve betrokkenheid of aanwezigheid bij evenementen en voorstellingen.

Stichting De Omval volgt de Governance Code Cultuur. Op vrijwillige, onbezoldigde basis. Benoemingsperiode voor maximaal twee keer vier jaar. Het bestuur streeft naar een zo breed en divers mogelijke samenstelling. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur worden mannelijke kandidaten en kandidaten met een migratie-achtergrond met nadruk uitgenodigd om te solliciteren.

Belangstelling? Stuur een korte motivatie (en eventueel cv) uiterlijk 30 augustus 2021 naar Marianne Nieuwenhuis (bestuur@theaterdeomval.nl). Gesprekken met de kandidaten vinden plaats in de eerste helft van september. Meer informatie? Mail naar Amy Koopmanschap, voorzitter (akoopmanschap@upcmail.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.