Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging: Medewerker Marketing & Publiciteit

Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen zoekt een Medewerker Marketing & Publiciteit voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-06-2021Over onze organisatie
Aan het Keizer Karelplein staat een prachtige monumentale Stadsschouwburg als podium van de stad. Daartegenover staat één van de iconen van Nijmegen, De Vereeniging, een concertzaal met internationale allure en uitstraling en een rijke historie van meer dan 100 jaar. De Stadsschouwburg behoort tot de grotere theaters in Nederland. Voorzien van een groot podium met bijbehorende faciliteiten is het gebouw geschikt voor veel activiteiten. De verschillende ruimtes zijn multifunctioneel op het gebied van (voorstellings)horeca, feesten en partijen, zakelijke events en meer. Restaurant De Vereeniging is gehuisvest in het Concertgebouw.

Wij zijn een Stadsschouwburg en een Concertgebouw, met een eigen restaurant, veel (commerciële) verhuur maar vooral ook een brede eigen programmering. Met daarbij een zeer divers publiek. We zoeken een zelfstandige, allround medewerker Marketing en Publiciteit die het juiste publiek op de juiste (online) manieren vindt, aanspreekt en verleidt tot het bezoeken van onze voorstellingen, concerten evenementen en restaurant.

Er zijn namelijk fantastische verhalen te vertellen over alle activiteiten die wij (gaan) doen in de stad en voor de regio. Tijd om die verhalen met de wereld te delen, met jou als motor! Je bent creatief en origineel en dat gebruik je om onze (online) kanalen optimaal in te zetten ter versterking van de naamsbekendheid en de unieke positie van de Stadschouwburg en De Vereeniging. En ter ondersteuning van de voorstellingspubliciteit en overige activiteiten.

Weet jij wat er leeft in Nijmegen en ben je regelmatig in het culturele leven te vinden? Vind je het leuk om (online) campagnes te bedenken en uit te voeren en draai je je hand niet om voor het bedenken van creatieve concepten? Dan zijn we op zoek naar jou.

Stadsschouwburg en De Vereeniging Nijmegen zoekt, per direct, een

Medewerker Marketing & Publiciteit

32 uur per week

In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het beheer van onze sociale media kanalen. Je bent in staat zelf fotografen en videomakers aan te sturen richting content die aansluit op de stijl en tone of voice van de organisatie voor bijvoorbeeld een mooie Insta story of content voor de website. Je kunt vlotte en pakkende teksten schrijven die het verhaal ondersteunen. Omdat je weet wat er speelt en wat de trends zijn, ben je in staat verschillende doelgroepen te bereiken en aan ons te binden. Ook ben je verantwoordelijk voor de publiciteit van onze allround programmering. Je weet doelgroepen die nog maar weinig in aanraking met podiumkunsten komen te enthousiasmeren voor een bezoek, hen betrokken te houden en aan te zetten tot herhaalbezoek. Verder houdt de functie het volgende in:

 • Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het marketing- en publiciteitsbeleid
 • Je plant en produceert zelfstandig (publiciteits)campagnes en gaat samenwerkingen aan
 • Je schrijft persberichten, digitale nieuwsbrieven en direct mailings
 • Je onderhoudt contact met pers, publiek en impresariaten
 • Je ondersteunt bij de uitvoering en ontwikkeling van het sponsor- en fundingbeleid
 • Je voert het CRM-beleid uit, maakt selecties en analyseert deze ten behoeve van relevante klantcommunicatie en managementinformatie

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, voorkeur in marketing, communicatie of sociale media
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring
 • Je hebt liefde voor en kennis van theater en/of de culturele sector
 • Je hebt een frisse blik op communicatie en publieksbereik
 • Je bent creatief in campagnes bedenken rondom voorstellingen
 • Je bent creatief in concepten bedenken om de zichtbaarheid van Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging te vergroten
 • Ervaring met ontwerpen en opmaken in Photoshop is een pre
 • Je hebt een get-it-done mentaliteit en hebt zin in samenwerken
 • Je hebt een creatieve geest waarmee je de organisatie positief weet te verrassen

Wat bieden wij jou?
Een inspirerende werksfeer in een enthousiaste en betrokken organisatie midden in het culturele hart van Nijmegen. Je komt te werken in een open en betrokken marketing- en kaartverkoopteam van vijf mensen. Een baan met een salaris conform de cao Nederlandse Podia. De functie is voor 32 uur per week, te verdelen over 4 dagen en is ingedeeld in salarisschaal 6. Voor meer informatie, kijk op www.caonederlandsepodia.nl.
In eerste instantie gaat het om een contract voor 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Hoe kun je reageren?
Reageren kan tot 28 juni ter attentie van Floor Marcusse, Hoofd Marketing en Kaartverkoop, via personeelszaken@stadsschouwburgendevereeniging.nl. De eerste gesprekken worden gepland op donderdag 1 juli en vrijdag 2 juli. Als je vragen hebt over de functie kun je bellen met Floor: 06-10882672.

Het spreekt voor zich dat iedereen die zich wil inzetten voor onze organisatie wordt aangemoedigd om te solliciteren, ongeacht gender, leeftijd, afkomst of geaardheid. Dat is ook duidelijk te zien als je kijkt naar de gezelschappen en makers die wij vertegenwoordigen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.