Spoorwegmuseum: Stagiair Sales

Het Spoorwegmuseum in Utrecht zoekt een Stagiair Sales voor vijf dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 31-07-2021Heb je altijd al willen weten wat voor gave dingen er behalve een museumbezoek in een museum gebeuren? Houd je van een uitdaging en word je enthousiast van het verkopen van onze ruimtes voor de organisatie van grote en kleine evenementen? Of het nou gaat om een vergadering voor 12 personen of een personeelsfeest voor 3000 personen, alles komt voorbij in het Spoorwegmuseum.

Wij zoeken een stagiair voor een meewerkstage op de afdeling Sales m.b.t. commerciële verhuur zalen:

Stagiair Sales

vijf dagen per week

Je mag in het hart van het museum gaan helpen op de sales afdeling. Hier komen alle sales telefoontjes binnen en ben je op de hoogte van de precieze planning en bijzonderheden die er gebeuren in het museum. Je wordt tijdens je stage medeverantwoordelijk voor het verkopen van de ruimtes binnen het museum aan zakelijke klanten en het meedenken met de organisatie van deze events.

Van het beantwoorden van de telefoon, het behandelen van aanvragen via de mail, het contact met externe partijen zoals de cateraars en techniekpartners, het maken van draaiboeken en het in orde maken van de financiële afdracht. Je leert van de hoed en de rand en eigen input en creatief kunnen denken is in deze functie zeer nuttig. Jaarlijks heeft het museum ongeveer 440.000 bezoekers, waarvan circa 400 evenementen per jaar via de salesafdeling worden geregeld.

Wat ga je doen?

 • Meewerken op de afdeling;
 • Telefoon beantwoorden en onze potentiële zakelijke klanten informeren over hun groepsbezoek / zakelijke evenement in het museum;
 • Schrijven van offertes;
 • Maken van draaiboeken;
 • Contact en overleg met externe partijen zoals catering en techniek;
 • Contact en overleg met alle interne afdelingen.

Wie ben jij?

 • Communicatief vaardig;
 • Stressbestendig;
 • Proactief;
 • Creatief;
 • Zelfstandig;
 • Out of the box denker;
 • Praktisch ingesteld;
 • Doener in plaats van een denker.

Wat bieden wij?

 • De kans om gave en diverse evenementen mede te organiseren;
 • Gezellige collega’s;
 • Mogelijkheden voor een onderzoek van maximaal 1 dag per week; we gaan samen een onderzoek opstellen m.b.t. de zaalverhuur;
 • Stagevergoeding € 355 bruto per maand op basis van 40 uur per week;
 • Informele organisatie;
 • Creatieve omgeving;
 • 4-5 dagen meedraaien op de afdeling, minder dagen is niet mogelijk.

Mogelijke studierichting:

 • HBO Communicatie, Bedrijfseconomie, Hotelschool, Leisure en Event management, Economie en Management.

Periode:
Vanaf september 2021 (20 weken, 5 dagen p/w, waarvan 1 dag aan een schoolopdracht besteed kan worden). De werktijden zijn van 08.30 – 17.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Geïnteresseerd?
Klik op de sollicitatiebutton op onze website en voeg jouw gegevens met CV en korte motivatiebrief toe. De uiterste sollicitatiedatum is 31 juli 2021. Bij vragen over de functie kun je terecht bij Kim Wielens (k.wielens@spoorwegmuseum.nl) of telefoonnummer 030-2306284.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.