Spoorwegmuseum: Registrator

Het Spoorwegmuseum in Utrecht zoekt vier Registratoren voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 20-06-2021Het Spoorwegmuseum zal zich de komende jaren sterk richten op zijn erfgoedfunctie. Om de kennis over de collectie voor toekomstige generaties te borgen en te ontsluiten, is de afdeling Collecties bezig met een omvangrijk project waarbij de registratieachterstanden stapsgewijs worden ingelopen. In 2020 is met behulp van de RCE een collectiewaarderingstraject gestart, waarmee de kerncollectie beter in beeld gekomen is. Daarnaast is een plan van aanpak voor de registratie van de kerncollectie opgesteld. In opvolging daarvan is in begin 2021 de zogeheten ‘Registratiefabriek’ geopend, waarin de kerncollectie wordt geregistreerd, gedigitaliseerd en online wordt ontsloten.

De afdeling Collecties van het Spoorwegmuseum zoekt per 1 augustus 2021 (of mogelijk eerder) vier enthousiaste en ervaren:

Registratoren

32 uur per week

In welk projectteam ga je werken
De afdeling Collecties van het Spoorwegmuseum bestaat uit een Hoofd Collecties, een Conservator en twee medewerkers Collectiebeheer en Registratie. Voor het tijdelijke Registratiefabriek-project is het team uitgebreid met een Projectleider, een Junior Conservator en een Registrator. Het Spoorwegmuseum is op het moment op zoek naar vier Registratoren. Als Registrator rapporteer je functioneel aan de Projectleider en inhoudelijk aan de Conservator Kunst en Cultuurgeschiedenis.

Wat ga je doen

 • Je werkt in een team van Registratoren en voorziet objecten uit de collectie van het Spoorwegmuseum van basisregistratie aan de hand van een registratiehandleiding, gespecificeerd per collectieonderdeel. Het fotograferen van de collectie, nummeren en het eventueel voorzien van verpakking behoren ook tot de werkzaamheden. Dit alles gebeurt binnen gestandaardiseerde procedures.
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling en uitbouw van de ontsluiting van collectieonderdelen.
 • Je neemt actief deel aan overleg over de collectieregistratie.
 • De werkplek is in Utrecht, maar houd er rekening mee dat je in overleg voor een langere aaneengesloten periode op locatie (in Maarsbergen en Blerick) zal werken.

Wie ben jij?

 • Naast een HBO-opleidingsniveau (vakgebied museologie / beheer en behoud) heb je tenminste drie jaren ervaring met collectieregistratie in een vergelijkbare functie.
 • Je werkt systematisch, nauwgezet en resultaatgericht.
 • Je signaleert proactief kansen ter optimalisatie van de werkzaamheden en voert deze in overleg door.
 • Je bent communicatief vaardig en bent in staat relevante netwerken op te bouwen en te onderhouden.
 • Je functioneert zowel zelfstandig als in teamverband.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal en een uitstekende pen.
 • Je bent bij voorkeur in bezit van een rijbewijs B.
 • Affiniteit met het heden, verleden en toekomst van het spoor in Nederland strekt uiteraard tot aanbeveling.

Wij bieden

 • Een tijdelijk dienstverband voor minimaal 32 uur per week voor tenminste 11 maanden, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid.
 • Passende en marktconforme arbeidsvoorwaarden (Schaal 6 CAO Recreatie). Wij bieden geen reiskostenvergoeding, wel ontvang je standaard 7,5% extra over het CAO salaris. Het salaris is afhankelijk van de werkervaring minimaal € 2.512,29 en maximaal € 3.162,78 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (dit is incl. 7,5%).
 • Een uitdagend project met ruimte voor eigen inbreng.
 • Een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving in een enthousiast team Collecties.
 • Deelname aan een uniek project, waarmee de kennis over de collectie van het Spoorwegmuseum voor toekomstige generaties geborgd wordt.

Geïnteresseerd?
Klik op onderstaande sollicitatiebutton en voeg jouw gegevens met CV en motivatiebrief vóór 21 juni 2021 toe. Bij vragen over de functie kun je terecht bij Karianne van der Meij (Projectleider) per mail k.v.d.meij@spoorwegmuseum.nl of telefoonnummer 030-230 6247.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.