Rijksmuseum: IT Beheerder Veiligheidstechniek

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt een IT Beheerder Veiligheidstechniek voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenHet Rijksmuseum is het museum van Nederland voor kunst en geschiedenis met een collectie van ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Wij staan midden in de maatschappij, dat uit zich bijvoorbeeld in onze samenwerkingspartners en tentoonstellingen maar ook doordat wij vanuit meerdere perspectieven willen verzamelen en de collectie belichten. Wij streven naar diversiteit in onze teams om dit te realiseren.

IT Beheerder Veiligheidstechniek

36 uur per week

Functie
In deze functie kun je letterlijk van je hobby je werk maken en werk je dus geen dag in je leven!

Presteer jij het beste onder (lichte) druk, wanneer er altijd iets te doen is en waarbij er geregeld ad hoc en direct gereageerd moet worden? Kom jij het beste tot je recht in een (klein) team waarbij jij vanuit jouw ambitie, intrinsieke motivatie en betrokkenheid op ieder vlak de hoogste kwaliteit wilt bereiken? Ben jij een gedreven (young) professional, een aanpakker, een goede teamspeler én kom je ook zelfstandig goed tot je recht? Neem jij initiatief en heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Kom dan kennis maken met jouw gelijkgestemde toekomstige collega’s Veiligheidstechniek bij de mooiste werkgever van Nederland! Hier wordt iedere dag museaal Champions League gespeeld.

Het Rijksmuseum beschikt in de museale wereld over de meest geavanceerde moderne (IT-)omgeving voor veiligheidstechniek, waarin ook constant geïnnoveerd wordt. De IT-Beheerder veiligheidstechniek heeft als aandachtsgebied het systeembeheer, netwerkbeheer, applicatiebeheer en werkplekbeheer binnen veiligheidstechniek. Het netwerkbeheer bestaat onder andere uit het beheer van (redundante) (core)switches, netwerkbekabeling en de programmering hiervan. Het systeembeheer bestaat onder andere uit het beheer van (redundante, hoog beschikbare) datacenters, virtualisatie (VMWare) en back-up. Je werkt samen met de andere musea aan het Museumplein en de gezamenlijke meldkamer en shared services centrum.

De voornaamste werkzaamheden zijn

 • Zorgdragen voor een goede, stabiele en integrale werking (combinatie hardware en software) van de meldkamersystemen, de communicatiesystemen, de toegangs- en veiligheidstechniek en bijbehorende IT-techniek zoals switches, servers en storage.
 • Preventief en correctief onderhoud aan de hiervoor genoemde systemen en apparatuur en het bijhouden van de daarbij horende administratie.
 • Coördineren (en waar nodig operationeel aansturen) van technische en IT-projecten van plan van aanpak tot en met implementatie in de operatie.
 • Onderzoeken van mogelijke (toekomstige) knelpunten, risico’s en (nieuwe) mogelijkheden op technisch en IT-gebied en het doen van voorstellen over maatregelen, vernieuwingen en aanpassingen.
 • Advies geven aan leidinggevenden het gebied van alle technische en IT-gerelateerde onderwerpen.
 • Het actueel houden van kennis en volgen van ontwikkelingen in de veiligheidstechniek (innovatie).

Vereisten

 • Minimaal een afgeronde mbo IT-opleiding of Elektronica of door middel van ervaring een gelijkgesteld niveau.
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Actueel MCSA of VCP-certificaat.
 • Kennis en ervaring met betrekking tot beveiligingsinstallaties en -systemen.
 • Uitstekende ICT-vaardigheden.
 • Ervaring met netwerkbeheer, applicatiebeheer en systeembeheer.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Profiel

 • Je bent goed in het onderscheiden van hoofd en bijzaken.
 • Overziet situaties en processen in tijd, onderkent problemen en pakt deze systematisch aan.
 • Je kunt goed zelfstandig werken binnen een teamverband.
 • Communiceert doeltreffend met oog voor het niveau van de mensen waarmee gecommuniceerd wordt.
 • Flexibel inzetbaar, er is sprake van consignatiediensten en er zijn werkzaamheden die alleen buiten werktijden kunnen worden uitgevoerd. Er kan dagelijks om 07.00 uur gestart worden met werkzaamheden.

Salaris / arbeidsvoorwaarden
Het Rijksmuseum valt onder de Museum cao, de functie is marktconform ingeschaald. Een werkweek is 36 uur. Het Rijksmuseum biedt de mogelijkheid om functie-gerelateerde opleidingen te behalen. Er wordt gewerkt in een bereikbaarheidsrooster waar vergoedingen conform de Museum cao tegenover staan. Reiskosten worden vergoed (alleen buiten Amsterdam) voor 60% op basis van openbaar vervoer. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar, waarna in beginsel verlenging kan plaatsvinden.

Solliciteren
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Wij nodigen iedereen van harte uit te reageren, ongeacht culturele en/of sociale achtergrond et cetera. Wij zien graag je sollicitatie zo spoedig mogelijk tegemoet. Solliciteren doe je door het sollicitatieformulier in te vullen inclusief een cv en motivatie.

Inlichtingen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Lieke Boers vi telefoonnummer: +31206747000 of via e-mailadres: werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.