Rijksmuseum: Beveiligers

Het Rijksmuseum in Amsterdam zoekt Beveiligers voor 24-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenIn deze functie houd jij alles omtrent de veiligheid goed in de gaten. Heb jij minimaal een afgeronde mbo-diploma 2 beveiliger? Lees dan snel verder!

De afdeling Veiligheidszaken van het Rijksmuseum is op zoek naar:

Beveiligers (m/v/x)

(gediplomeerd)

24/32/36 uur per week

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt ruim 1 miljoen objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Miljoenen mensen uit de hele wereld bezoeken jaarlijks het museum met hoogtepunten uit de collectie zoals de Nachtwacht van Rembrandt en het Melkmeisje van Vermeer. Verder organiseert het Rijksmuseum vele tentoonstellingen, evenementen, lezingen, cursussen en workshops voor jong en oud.

Functie
Als beveiliger van het Rijksmuseum ben jij onderdeel van de afdeling Veiligheidszaken. Deze afdeling is de grootste afdeling van het Rijksmuseum met ongeveer 200 collega’s. In deze functie houd jij alles omtrent de veiligheid goed in de gaten. Bij verdachte situaties grijp jij op een alerte maar tactvolle manier in en schakel je op als dat nodig is. Daarnaast behoud je altijd jouw gevoel voor gastvrijheid. In deze functie heb je niet alleen de rol als beveiliger, maar ben je ook gastheer/-vrouw en dat maakt deze functie juist zo dynamisch!

Voor het jaar 2021 zijn wij op zoek naar meerdere gediplomeerde beveiligers welke op verschillende momenten/maanden instromen.

Wat ga je doen?

 • Proactief en gastvrij te woord staan van bezoekers met als doel veiligheidsinformatie in te winnen.
 • Je zorgt ervoor dat bezoekers een unieke beleving hebben, ook als je hen moet aanspreken op gedrag.
 • Je inspecteert jouw toegewezen post.
 • Je loopt openings- en sluitrondes.
 • Het bewaken van en toezicht houden op de toegewezen museumruimten en – percelen.
 • Je voert de toegangscontrole uit en visiteert volgens de richtlijnen.
 • Het optreden volgens noodplan bij brand en overige calamiteiten.

Wat vragen wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-diploma 2 beveiliger.
 • Je woont in de omgeving groot Amsterdam.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, een tweede vreemde taal is een pre.
 • Je beschikt over sterke communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent representatief en hebt een goede fysieke gesteldheid.
 • Je bent flexibel in je beschikbaarheid.

Diensten
Wij werken met zelfroosteren, waardoor je je werk zo goed mogelijk op je privéleven kunt afstemmen. De diensten variëren van een vroege dienst (start 06.30 uur) tot een avonddienst (kan eindigen na 00.00 uur). Je dient te allen tijde met openbaar of eigen vervoer naar het museum te kunnen komen.

Wij bieden
Het Rijksmuseum is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Wij nodigen alle kandidaten van harte uit te reageren.

Als je bij ons komt werken dan krijg je een jaarcontract voor 24 tot 36 uur per week. De Museum cao is van toepassing. Inschaling is op basis van leeftijd en ervaring en varieert van € 13,60 tot € 17,19 bruto per uur, exclusief 8 % vakantietoeslag, 3,4% eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag (geen weekendtoeslag). Voor medewerkers woonachtig buiten Amsterdam geldt een reiskostenvergoeding van 60% van het openbaar vervoer.

Een screening door Justitie maakt onderdeel uit van de procedure. Ook kunnen referenties worden opgevraagd.

Solliciteren/ inlichtingen
Voor nadere informatie kan je contact opnemen met Lieke Boers, personeelsadviseur, via telefoonnummer: +31 206 747 000 of e-mailadres: werken@rijksmuseum.nl.

Solliciteren kan door op het sollicitatieformulier te klikken! Bij je sollicitatie stuur je minimaal je cv in pdf. We ontvangen ook graag een motivatie, dat kan in pdf maar je mag ook je motivatie als filmpje uploaden. Er wordt snel contact met je opgenomen!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.