Podium Sprits: Medewerker Marketing en Communicatie

Stichting Jeugdtheater Utrecht / Podium Sprits in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 05-07-2021In oktober 2021 wordt in Utrecht een nieuwe plek voor jeugdtheater en jeugddans gelanceerd! In de theaterzaal van ZIMIHC Zuilen huist vanaf dat moment Podium Sprits. Samen programmeren deze organisaties drie professionele jeugdvoorstellingen per maand. Om de week op zondagmiddag een familievoorstelling (vanaf 3 tot 12 jaar) en eens per maand op woensdagochtend een peuterochtend met theater, dans en muziek voor de allerkleinsten (0,5 tot 4 jaar). We programmeren gezelschappen uit heel Nederland met natuurlijk extra aandacht voor Utrechtse makers en jeugdgezelschappen. Het programma van Podium Sprits bestaat uit een breed palet van verhalen van verschillende makers. We vinden het belangrijk dat elk kind zichzelf herkent in onze programmering. Dat betekent dat we er expliciet voor kiezen om veel voorstellingen van makers met een cultureel diverse achtergrond te programmeren.

Momenteel zitten we volop in de voorbereidingen om Podium Sprits in oktober te kunnen lanceren. Daarom zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker marketing & communicatie die met ons wil werken aan de opstart van Podium Sprits en de communicatie voor de komende tijd wilt opzetten en uitbouwen.

Podium Sprits zoekt een enthousiaste en leergierige

Medewerker Marketing & Communicatie

8 uur per week

Jij bent:

 • Creatief, nieuwsgierig en ondernemend. Je vindt het leuk om dingen uit te zoeken en eigen te maken. Je zit boordevol ideeën over hoe wij ons publiek kunnen betrekken en informeren.
 • Je bent niet bang om op mensen af te stappen of om de telefoon op te pakken, je bent een netwerker en gaat graag de wijk in met ons programma
 • Je vindt het leuk om content voor onze sociale media en website te maken. Ervaring met (of interesse in) Indesign, Photoshop, video-editing is een pre
 • Je houdt van jeugdtheater en hebt affiniteit met kinderen
 • Relevante opleiding op het gebied van marketing en communicatie is een pre
 • Je wordt blij van het idee dat we samen gaan bouwen aan een nieuw podium voor jeugdtheater. Samen met de gezelschappen, ons publiek, de wijk, ouders en kinderen, werken wij hier, via verhalen, aan creativiteit, empathie en verbeelding.

Bij je takenpakket hoort onder andere:

 • Meedenken over onze communicatiestrategie, huisstijl, logo, website en alle andere uitingen (online en offline)
 • Voorstellingen plaatsen/content maken voor onze website, sociale media en nieuwsbrief
 • Contact onderhouden met de gezelschappen over het pr-materiaal en de gezamenlijke inspanning om publiek te bereiken
 • Samen met een grafisch vormgever afstemming over de visuele communicatie-uitingen
 • Het maken van data-analyses op basis van mailing en sociale mediaresultaten en deze vertalen naar nieuwe content
 • Je benadert en onderhoudt contact met (lokale en regionale) agenda’s en pers
 • Je benadert en onderhoudt contact met organisaties en bewoners van Zuilen en omgeving
 • Je bent regelmatig aanwezig bij voorstellingsdagen

We bieden een zzp-opdrachtovereenkomst voor 8 uur per week, in eerste instantie van 1 augustus 2021 tot en met 31 mei 2022. Honorering is conform cao Nederlandse Podia (afhankelijk van opleiding en ervaring schaal 5 tot 7) met 50% opslag voor zelfstandigen. Bij Podium Sprits werken we met een klein team (2 personen), maar we werken intensief samen met het team van ZIMIHC Zuilen voor onder andere techniek, vrijwilligers, scholen en publiekswerving. Het is onze ambitie om de organisatie en programmering, en daarmee jouw functie en uren, uit te bouwen over de komende jaren.

Stuur je motivatiebrief (mag ook een filmpje zijn) en cv vóór 5 juli, naar Matthia Jansen via matthia@podiumsprits.nl. Bij vragen kun je ook even mailen, dan maken we een belafspraak.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.