OPERA2DAY: Productie-stagiair(e) Opera

OPERA2DAY in Den Haag zoekt een Productie-stagiair(e) Opera voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 09-08-2021OPERA2DAY maakt vanuit Den Haag opera- en muziektheatervoorstellingen waarin artistieke innovatie, zeggingskracht en het bereiken van een breed publiek hand in hand gaan. ‘We reinvent opera to inspire and move people today’ is daarbij ons motto. We spelen landelijk in de theaters, op locatie, creëren nieuwe presentatievormen, en werken daarbij samen met een brede groep partners. De producties worden warm onthaald door pers en bezoekers, waarvan er in 2019 ruim 65.000 bij onze voorstellingen werden ontvangen. Outreach, participatie en educatie zijn belangrijke onderdelen van de projecten. OPERA2DAY is een stichting die meerjarig wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten en Gemeente Den Haag.

OPERA2DAY zoekt zoekt voor haar nieuwe operaproductie Bach – De Apocalyps een

Productie-stagiair(e) Opera

32-40 uur per week

De afdeling productie van OPERA2DAY biedt mogelijkheden om brede ervaring op te doen in een inspirerende en creatieve omgeving. Als stagiair(e) maak je van oktober 2021 tot en met januari 2022 volwaardig deel uit van ons team en maak je het hele productionele proces tot en met de première mee. In overleg zou het wellicht mogelijk zijn om ook mee te gaan op tournee van januari 2022 tot en met maart 2022.

Tijdens deze stage bieden we de mogelijkheid om je te ontwikkelen op meerdere vlakken. Onder begeleiding van onze productieleiders leer je de kneepjes van het vak en bij eigen initiatief is het mogelijk om ook bepaalde verantwoordelijkheden te krijgen. In deze periode krijg je de mogelijkheid om mee te kijken met onze productieleiders en om zelf de handen uit de mouwen te steken, waardoor je voorbereid wordt om het later zelfstandig uit te voeren en je zo voor te bereiden op het werk in de theaterwereld.

Werkzaamheden
Als stagiair(e) productie bestaan je werkzaamheden voor het grootste gedeelte uit ondersteunende taken. Je werkt onder directe verantwoordelijkheid van de twee productieleiders, maar je werkt ook samen met de technisch producent, de ontwerpers, de zangers en acteurs, de financiële administratie en externe partijen. In de beginperiode zullen de werkweken nog iets korter zijn, maar naarmate de première naderbij komt, nemen de uren ook toe. Tijdens deze stage maak je het hele proces mee van de pre-productie tot aan de repetities, vervolgens de montageperiode en uiteindelijk de première.

Je zal meewerken aan het tot stand brengen van de voorstelling Bach – De Apocalyps. Dit is een co-productie met de Nederlandse Bach Vereniging. Je vraagt vergunningen en ontheffingen aan, zoekt naar de juiste rekwisieten, hebt contact met theaters en verzorgt veel organisatorische werkzaamheden. Je zal zowel werkzaam zijn op ons kantoor en het repetitielokaal, maar ook in de stad en in de theaters.

Profiel:
Wij zoeken bij voorkeur een enthousiaste HBO/WO-student met sterke communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van Nederlands en Engels. Je bent initiatiefrijk en pro-actief en hebt een open, collegiale werkhouding. Je denkt graag buiten de bestaande kaders, bent goed in plannen en het overzicht bewaren, maar je bent ook zeker praktisch ingesteld en vindt het leuk om met tien verschillende dingen tegelijkertijd bezig te zijn. Daarnaast ben je bereid af en toe in de avonden of in het weekend te werken. Kennis van Excel en het hebben van een rijbewijs zijn een pre.

OPERA2DAY biedt jou:

  • een boeiende en leerzame stageplaats bij een ambitieus en inventief operagezelschap, onder begeleiding van onze productieleiders;
  • de ruimte tot het nemen van eigen initiatief;
  • het bezoeken van onze première en voorstellingen;
  • een stagevergoeding.

Enthousiast geworden?
Stuur voor 9 augustus je sollicitatiebrief met CV o.v.v. ‘stage productie’ aan Rodney Verhoeven (productieleider), e-mail: productie@opera2day.nl.

Voor meer informatie over OPERA2DAY kun je onze website bezoeken: www.opera2day.nl. Als je meer informatie wilt over de stage is het mogelijk om tot 12 juli telefonisch contact op te nemen met Rodney Verhoeven (06-18331106). Na 12 juli is het alleen mogelijk om te mailen, een antwoord zal dan volgen in augustus.

OPERA2DAY is gevestigd in Den Haag, Hoge Zand 42 (C.C. Concordia).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.