OCLC: Coördinator Klantdocumentatie / Tekstredacteur

OCLC in Eelde zoekt een Coördinator Klantdocumentatie / Tekstredacteur voor 36-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenWij zijn een technologie-organisatie op non-profitbasis die innovatieve diensten ontwikkelt voor bibliotheken wereldwijd.

Samen met onze lidbibliotheken linken we mensen naar de bronnen die ze nodig hebben om te leren en te groeien, en uiteindelijk de wereld te veranderen. Wij verbinden bibliotheken met andere bibliotheken, en zorgen dat ze efficiënter en effectiever kunnen werken. Dankzij onze grootschalige en krachtige cloudcomputing-diensten kunnen bibliotheken data, werkprocessen en informatiebronnen delen om geld te besparen en hun gebruikers beter van dienst te zijn.

Wise zoekt redactioneel talent! Voor ons kantoor in Eelde zijn wij op zoek naar een:

Coördinator Klantdocumentatie / Tekstredacteur

36-40 uur per week

Waarom zoeken wij jou?
Kort, krachtig, bondig. Op schrift weet jij als geen ander hoe je een boodschap helder moet overbrengen. Samen met jouw collega’s van Operations ga jij onze klantdocumentatie schrijven, beheren en onderhouden. Dat is het ene en tevens grootste onderdeel van de functie. Om te snappen waar je over schrijft, draai je mee in het afhandelen van binnenkomende meldingen. Hierdoor leer je Wise en onze klanten beter kennen en weet je wat eraan komt qua aanpassingen en nieuwe functionaliteiten.

Jouw focus
Jij gaat aan de slag met onder andere de volgende systemen:

 • Wise: de software van OCLC voor gebruik in openbare bibliotheken
 • MindTouch: het systeem dat OCLC wereldwijd gebruikt voor alle klantdocumentatie

Als coördinator regel je dat de Wise-documentatie up-to-date, compleet en consistent is en zorg je ervoor dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van MindTouch. Aangezien Wise ook in de Verenigde Staten wordt gebruikt, werk je ook nauw samen met onze Amerikaanse collega’s om werkwijzen en documentatie op elkaar te laten aansluiten.

Wat ga je zoal doen?

 • Je schrijft mee aan de artikelen voor MindTouch. Daarin worden de verschillende functionaliteiten van ons uitgebreide Wise-systeem beschreven en uitgelegd. Daarnaast werk je mee aan fixlijsten, releaselijsten en andere vormen van documentatie voor klanten
 • Samen met je collega’s zorg je voor alle documentatie. Jij hebt daarbij een coördinerende rol
 • Je bewaakt de onderlinge samenhang van de teksten en zorgt ervoor dat de documentatie actueel, compleet en consistent is. De teksten moeten duidelijk zijn en in correct Nederlands geschreven
 • Je draagt actief bij aan een beter en efficiënter gebruik van MindTouch. Verbetervoorstellen zijn altijd welkom!
 • Zo nodig ben je betrokken bij het vertalen van documentatie, onder andere Nederlands-Engels, Engels-Nederlands

Wat breng je mee?

 • Een klantgerichte instelling in combinatie met redactionele vaardigheden. Je hebt de vaardigheid om soms technische beschrijvingen te ‘vertalen’ naar voor klanten begrijpelijke teksten
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands, een prima beheersing van het Engels taal is mooi meegenomen
 • Je denkt en werkt op hbo-niveau. Je houdt ervan om zelfstandig te kunnen werken
 • Interesse in de werking van geautomatiseerde systemen. Het is handig wanneer je ervaring hebt met Wise of een ander bibliotheeksysteem. Heb je daar geen ervaring mee? Geeft niet, dan leren we je dat wel

Jouw directe collega’s
Jouw bureau staat in ons kantoor in Eelde, pal naast Groningen Airport Eelde. Je gaat deel uitmaken van het OPS team. OPS bestaat uit ruim 20 collega’s, m/v en gevarieerd qua leeftijd en woonplaats. Daarnaast werk je nauw samen met de afdelingen Product Management en Development, zowel in Eelde als in Dublin (Ohio, Verenigde Staten). Je rapporteert aan de Team Lead Professional Services. De sfeer op kantoor is informeel, open, collegiaal – maar helaas: door Covid-19 werken we nog steeds – grotendeels – vanuit huis.

Wat mag je van ons verwachten?
Wij zijn een non-profit organisatie met twee vestigingen in Nederland (Leiden en Eelde). Ons hoofdkantoor staat in Dublin, Ohio, Verenigde Staten.

 • Een 36-40-urige werkweek. Het startsalaris dat wij jou daarbij kunnen bieden ligt tussen de € 3.000,- en € 4.000,- bruto per maand (inclusief 8% vakantiegeld), afhankelijk van leeftijd en ervaring 26 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Daarbij krijg je de mogelijkheid om 6 vakantiedagen te kopen of te verkopen. Ideaal om je werk-privé in balans te kunnen houden.
 • Een premievrij pensioen
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, een eindejaarsbonus, ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding, mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en scholing, het fietsenplan, betaald sporten, et cetera.

Ja, dit lijkt me wel wat!
Is je interesse gewekt? Solliciteer meteen: klik op de Solliciteer!-knop en volg de aanwijzingen op het scherm. We vragen je eerst een account aan te maken, mocht je dat nog niet hebben gedaan, want via jouw account houden wij je op de hoogte over het sollicitatieproces.

Een account aanmaken doe je eenvoudig door je e-mailadres in te voeren en een wachtwoord te kiezen (minimaal 8 karakters: numeriek, alfabetisch, speciaal teken en kleine- en hoofdletter[s]). Je krijgt dan een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit gedaan hebt, kun je je sollicitatie indienen door je cv en motivatiebrief te uploaden.

Wil je toch eerst meer weten over de functie of OCLC? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt bellen via 071-524 65 00 of een mail sturen naar HumanResourcesNL@oclc.org. Onze HR-collega, Emily van Eijk, helpt je graag verder.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.