Nieuwe Veste: Informatiespecialist/ Bibliotheekmedewerker senior

De Nieuwe Veste in Breda zoekt een Informatiespecialist/ Bibliotheekmedewerker senior voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 22-06-2021Nieuwe Veste is een organisatie die door middel van haar kennis en ervaring op het gebied van taal en creativiteitsontwikkeling bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijk functioneren. Daarbij zetten we kunst in voor een frisse blik op de wereld om ons heen.

Bibliotheek Nieuwe Veste is de plek waar je naartoe gaat met vragen over de steeds verder digitaliserende overheid, maar ook voor een kopje koffie, een krantje, en een goed gesprek. Waar kinderen leren dat lezen leuk is en een boek een droom in je handen. Waar nieuwe Nederlanders leren hoe ze in Nederland kunnen participeren, waar ze de taal leren, en waar ze contacten leggen. Een plek met een inspirerende en veelzijdige collectie waar iedere Bredanaar een verhaal kan vinden dat zijn tenen doet krullen. De bibliotheek is een plek waar ruimte is voor debat, en waar iedereen welkom is. Wij van Nieuwe Veste dragen trots ons steentje bij aan de vitaliteit van Breda want cultuur verbindt, het verbreedt je horizon, en draagt bij aan meer begrip, en een betere leefbaarheid.

Wil je werken bij de bibliotheek en ben jij die gedreven culturele professional die kan organiseren, activeren, en verbinden? Kun je Breda verrassen? Zie je kansen op wegen waar veel beren liggen, en word je blij van een tekst die langer is dan vijftienhonderd woorden? Beschik jij daarnaast over een functionerend HBO-werk, en denkniveau, en een voortreffelijke algemene kennis? Solliciteer dan nu bij ons!

Informatiespecialist/ Bibliotheekmedewerker senior

32-36 uur per week

Je werkt samen in een team met collegae binnen de bibliotheek. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van informatieve diensten in de breedste zin van het woord. Je bent de expert van de frontoffice en beantwoordt vragen van bezoekers op het gebied van collectie, taal en leesbevordering, cultuur en mediawijsheid. Je achterhaalt feilloos de behoefte van de klant en je verrast met creatieve ideeën voor de programmering. Daarnaast presenteer je de collectie op een inspirerende manier en breng je mensen bij elkaar. Natuurlijk ben je digitaal mediawijs en stimuleer je in het leren van digitale vaardigheden.

Als medewerker bibliotheek senior coördineer je alle bibliotheekwerkzaamheden.

Je coacht, adviseert en inspireert je collegae op de werkvloer en bij hun vakinhoudelijke ontwikkeling.

We verwachten van jou dat je:

  • een afgeronde HBO-opleiding hebt, met bij voorkeur een afgeronde opleiding waarbij kunst, cultuur of literatuur centraal staat;
  • het visitekaartje van de organisatie bent met een gastvrije instelling en dat ook uitstraalt;
  • klantgericht, bevlogen, ondernemend en communicatief vaardig bent;
  • je hebt affiniteit met het maatschappelijke werkveld in Breda;
  • een ervaren, empathische teamplayer bent waarbij je van nature het voortouw neemt en je collega’s motiveert;
  • blij wordt van alles wat met lezen, informatie en cultuur te maken heeft;
  • kennis en ervaring hebt met de WSOB, het vakgebied en de kernfuncties van de bibliotheek;
  • beschikt over uitstekende informatie-, kennis- en digitale vaardigheden en je bent in staat om klanten te ondersteunen bij hun informatievragen. Verder heb je ervaring met het beheer en gebruik van digitale en sociale media;
  • bekend bent met producten en diensten op het gebied van mediawijsheid en taalbevordering;
  • bereid bent om naast de weekdagen, gerouleerd op zater- en zondagen te werken en inzetbaar bent op alle bibliotheekvestigingen van Nieuwe Veste.

Nieuwe Veste biedt aan geschikte kandidaten een veelzijdige en zelfstandige functie in een inspirerende en creatieve werkomgeving met een enthousiast team van collega’s. Salariëring conform CAO OB, schaal 7 (€ 2.339 – € 3.100,- bpm op fulltime basis).

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marianne de Jong (m.de.jong@nieuweveste.nl, 06-10929911) of met Bianca de Bie (b.de.bie@nieuweveste.nl, 06-52813840).

Indien je wilt solliciteren, kun je jouw motivatie en CV tot en met uiterlijk 22 juni a.s. toesturen aan p&o@nieuweveste.nl. De eerste gespreksronde vindt plaats op vrijdag 25 juni a.s.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.