Nederlands Fotomuseum: Teamleider Presentaties & Publieksbereik

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zoekt via Colourful People een Teamleider Presentaties & Publieksbereik voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 28-06-2021Het Nederlands Fotomuseum, hét nationale museum voor fotografie, waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en plaatst de bijna zes miljoen negatieven, dia’s, contactalbums en vintage prints in een actuele context. Daarbij omarmt het museum fotografie die reflecteert op de wereld en deelt die met de samenleving. Het museum streeft naar meerstemmigheid in alles wat het doet, niet in de laatste plaats in het personeelsbestand.

Teamleider Presentaties & Publieksbereik

38 uur per week

Wij zoeken een ervaren leidinggevende, die bekend is met projectmatig werken en verandermanagement.

Jouw profiel
De organisatie is in ontwikkeling. De nieuwe visie en missie bieden een heldere koers naar de toekomst. Maar er moet nog veel gedaan worden. Je bent iemand die verandermanagementervaring heeft opgedaan, waardoor je weet hoe je jouw team in een flow krijgt om met elkaar een toekomstbestendig team op te bouwen. Door jouw ervaring als leidinggevende weet je jouw team te enthousiasmeren en te stimuleren het beste uit de mogelijkheden te halen. Daarbij zijn samenwerking en professionalisering sleutelbegrippen. Andere belangrijke thema’s zijn inclusie en meerstemmigheid. Deze thema’s zijn je niet vreemd. Sterker nog, je bent er vertrouwd mee.

Als leidinggevende houd je de hoofdlijnen in de gaten en breng je structuur. Je hebt ervaring met projectmatig werken. Op individueel niveau weet je de medewerkers uit te dagen en tot hun recht te laten komen. Goede feedback en individuele begeleiding zijn onderdeel van jouw aanpak. Je bent besluitvaardig en door jouw natuurlijke leiderschapskwaliteiten, voelt men zich vertrouwt en veilig onder jouw leiding.

Jouw manier van communiceren is helder en effectief. Met jouw organisatietalent weet je mensen te begeisteren en zorg je voor effectieve samenwerking en resultaten, waar de teamleden trots op zijn.

De functie
De teamleider is verantwoordelijk voor het team Presentaties en Publieksbereik. Dit team zorgt voor een kwalitatief hoogstaand programma op gebied van fotografie uit Nederland, dat uitgaat van de missie van het museum en dat interessant is voor zowel een gespecialiseerd als een breed publiek. Daarbij gaat nadrukkelijk aandacht uit naar het bereiken van groepen voor wie een museumbezoek niet vanzelfsprekend is.

Naast het aansturen van het team houd je je bezig met het uitvoeren van het presentatiebeleid. In nauwe afstemming met de directeur-bestuurder stel je het programmabeleid op. Vanuit je eigen expertise zorg je dat verschillende projecten goed worden uitgevoerd. Uiteraard lever je diverse rapportages op en adviseer je de directie. De functie valt rechtstreeks onder de directeur-bestuurder.

Het team is voor een groot deel verantwoordelijk voor de beleving van de bezoekers. Als leidinggevende bewaak jij de klant- en resultaatgerichtheid die wordt gevraagd van dit team. Je zorgt ervoor dat het team goed functioneert en weet de teamleden te inspireren. Om dit te bereiken coördineer je de werkzaamheden, zorg je voor een goede taakverdeling en faciliteer je het teamoverleg.

Wat ga je doen?

 • Je geeft leiding aan het team Presentaties en Publieksbereik.
 • Je coördineert en faciliteert het teamoverleg.
 • Je ontwikkelt in overleg met de directeur-bestuurder het programmabeleid.
 • Je voert het programmabeleid uit.
 • Je stelt jaarplannen op, levert resultaten op en evalueert de resultaten.
 • Je beheert het teambudget.
 • Je bent verantwoordelijk voor het produceren van tentoonstellingen, debatprogramma’s, educatie.
 • Je bewaakt de uitgangspunten en de uniformiteit in het projectmatig werken.
 • Je werkt zelf als projectleider voor tentoonstellingen.
 • Je stelt rapportages op voor de directie.

Wat neem je mee?

 • Affiniteit met de missie en visie van het Nederlands Fotomuseum.
 • Academisch werk- en -denkniveau met ongeveer 3 tot 5 jaar aan relevante werkervaring.
 • Ervaring met projectmatig werken.
 • Affiniteit met fotografie.
 • Gevoel voor en ervaring met meerstemmigheid.
 • Goed zicht op de posities en de belangen van de verschillende betrokkenen en bent je bewust van de invloed van het eigen gedrag op dat van anderen.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Het Nederlands Fotomuseum ambieert een brede diversiteit in zijn team en in publieksbereik en nodigt daarom nadrukkelijk mensen met diverse achtergronden uit om te solliciteren.

Wat bieden wij?
Het museum biedt een inspirerende werkomgeving in een organisatie die zichzelf ontwikkelt van een traditioneel museum tot een platform voor fotografie.

Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.960,- en maximaal € 5.515,- bruto (schaal 12 Museum cao) bij een volledig dienstverband van 38 uur. Het Nederlands Fotomuseum kent een eigen arbeidsvoorwaardenregeling.

Interesse?
Het Nederlands Fotomuseum laat zich bij deze procedure ondersteunen door executive searchbureau Colourful People. Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Hatice Türkmen, partner bij Colourful People (06-46081232).

Je interesse kan je kenbaar maken door je brief en cv uiterlijk 28 juni 2021 via de sollicitatiebutton in te sturen.

De voorselectiegesprekken worden gehouden op 30 juni en 1 juli. Daarna zijn er twee gespreksrondes. De gesprekken worden gehouden in week 27 (1e ronde) en in week 28 (2e ronde) 2021. Verder zal een referentieonderzoek en een competentie assessment (ODC) onderdeel vormen van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.