Nationale Opera & Ballet: Content Redacteur

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Content Redacteur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties te presenteren. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een:

Content Redacteur

32 uur per week

Als Content Redacteur is geen dag hetzelfde. De ene dag schrijf je een premièreuitnodiging voor relaties, verzamel je balletcredits en schrijf en controleer je teksten voor social media, en de andere dag redigeer je tekstuele input voor een flyer, zet je een nieuwsbericht op de website of werk je aan een artikel of interview.

Over het team waar je in komt te werken
Als Content Redacteur ben je onderdeel van het Contentteam binnen de afdeling Marketing, Communicatie en Verkoop.

Binnen het Content team denken we continu na over welke content we wanneer, in welke vorm, op welk kanaal, naar wie communiceren. Voor iedere productie houden we een brainstorm en bedenken we content die het verschil maakt. Het doel van ons team is mensen enthousiasmeren voor de kunstvormen opera en ballet, de naamsbekendheid van Nationale Opera & Ballet, De Nationale Opera en Het Nationale Ballet vergroten. Daarnaast hebben we maatschappelijk doelstellingen op het gebied van talentontwikkeling, diversiteit en educatie.

Iets voor jou?
Kortom: zit schrijven in je bloed, ben jij scherp op taal en grammatica, kun je open en inclusief communiceren? Ben je, naast het Nederlands, ook sterk in het Engels? Heb je een grote interesse in opera en ballet of wil je die heel graag ontwikkelen? Sta je stevig in je schoenen, kan je omgaan met een hoge werkdruk en behoud je het overzicht? Beschik je over een hbo/wo afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie/Journalistiek/Theater/Media of aanverwant? En heb je al een aantal jaren werkervaring?

Wacht dan niet langer en solliciteer! We zijn benieuwd naar jou dus verras ons met een inspirerende, overtuigende of bijzondere motivatiebrief. Solliciteer voor 30 juni 2021 en maak snel met ons kennis om te kijken of de klik er is!

Onze afdeling Marketing, Communicatie en Verkoop (MCV) bestaat uit ruim 20 collega’s. De gesprekken worden gevoerd door de Manager MCV, Content Manager en/of Dramaturg. We kijken ernaar uit je te ontmoeten tijdens een (online) gesprek in de eerste twee weken van juli.

Wat wij bieden

  • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.610 en maximaal € 3.690 per maand op basis van een fulltime dienstverband (38 uur);
  • 8% vakantiegeld;
  • 30 vakantiedagen én 5 atv-dagen;
  • een goede pensioenregeling;
  • een reiskostenvergoeding;
  • trainings- en opleidingsmogelijkheden;
  • een Employee Benefits verzekeringenpakket;
  • korting op een sportschoolabonnement;
  • aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Jaap Beemster (Content Manager) via j.beemster@operaballet.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Carmen Mersch (Adviseur HR) via c.mersch@operaballet.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.