Nationaal Comité 4 en 5 mei: Medewerker Financiën en P&O

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei in Amsterdam zoekt een Medewerker Financiën en P&O voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 08-08-2021Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft als taak richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

Het Nationaal Comité draagt zorg voor de organisatie van de nationale activiteiten op 4 en 5 mei: de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam op 4 mei en de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei met de 5 mei-lezing, de coördinatie van de 14 Bevrijdingsfestivals en het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam.

Daarnaast adviseren en ondersteunen we andere herdenkingen in het land en ontwikkelen we voorlichtingsprogramma’s en publiekscampagnes. Ook realiseren we educatieve projecten zoals het 4 en 5 mei Denkboek en Adopteer een monument en we verzamelen en stellen kennis beschikbaar, bijvoorbeeld over oorlogsmonumenten en herdenkingen in het land. Daarbij werken we samen met tal van lokale, provinciale en nationale partijen.

Tevens voeren we toegepast onderzoek uit op het gebied van herdenken, vieren en herinneren. Hiermee heeft het comité zich in steeds sterkere mate ontwikkeld tot hét expertisecentrum op het gebied van herdenken, vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

De leden van het Nationaal Comité worden bij Koninklijk Besluit benoemd op voordracht van de minister-president en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het bestuur is verantwoordelijk voor het geheel van de taakuitoefening. Het comité wordt ondersteund door een professioneel bureau met circa 25 medewerkers aangestuurd door de directeur.

Werken bij het Nationaal Comité vereist een scherp bewustzijn van het bijzondere karakter, de maatschappelijke verantwoordelijkheid, de zichtbaarheid en de daarmee samenhangende werkwijze van het comité. Het comité investeert in de medewerkers door het bieden van betekenisvol werk, waardering en persoonlijke ontwikkeling.

Voor de afdeling Financiën en P&O zijn wij op zoek naar een resultaatgerichte en accurate

Medewerker Financiën en P&O

28 tot 32 uur per week

Over de functie
De afdeling Financiën en P&O heeft een ondersteunende rol voor het bestuur, de directie en de organisatie en is verantwoordelijk voor de uitvoering van het financieel beleid en beheer, waaronder het opstellen van de (meerjaren) begroting, de jaarrekening en tussentijdse rapportages. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de uitvoering van personeelsbeleid en de uitvoering van de subsidieregelingen. Verder verzorgt de afdeling de administratie en verslaglegging van het Nationaal Fonds 4 en 5 mei en draagt zorg voor de informatievoorziening aan het bestuur, de directie en projectleiders.

Ben jij goed met cijfers, communicatief- en sociaal vaardig? Werk jij resultaatgericht, ben je accuraat en zie jij de financiële verbanden in een oogopslag? Heb je affiniteit met de missie en het werk van het Nationaal Comité en ben jij toe aan de volgende stap? Dan zoeken wij jou!

Je bent medeverantwoordelijk voor de financiële administratie van het Nationaal Comité én het Nationaal Fonds 4 en 5 mei. Daarnaast voer je een belangrijk deel uit van de personeels- en salarisadministratie. Je speelt een actieve rol in het team van Financiën en P&O en je levert een constructieve bijdrage in het verder optimaliseren van de financiële- en personeelsadministratie. De volgende taken vormen de kern van je functie.

 • Het controleren van aangeleverde opdrachtovereenkomsten, facturen en verplichtingen en het registreren van deze verplichtingen.
 • Het inboeken en verwerken van facturen en het voorbereiden van de betalingen.
 • Het leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van de producten uit de planning- en control cyclus (begroting, jaarrekening en managementrapportages).
 • Het mede uitvoeren van de krediet- en budgetbewaking en het voorbereiden van boekingen.
 • Het bijdragen en administratief ondersteunen van de accountantscontroles van zowel het Comité als het Fonds.
 • Het mede uitvoeren van de personeels- en salarisadministratie en het verwerken van declaraties.
 • Het ondersteunen van de Senior medewerker Financiën en het Afdelingshoofd Financiën en P&O.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4 in een financieel administratieve of accountancy richting.
 • Je hebt minimaal drie tot vier jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van boekhoudkundige softwarepakketten en bij voorkeur ervaring met Exact Online.
 • Je hebt een goed inzicht in financieel-administratieve processen en procedures en kennis van begrotingen.
 • Je hebt een zeer goede kennis van Excel.
 • Je houdt van aanpakken, bent integer, zorgvuldig en hebt een flexibele instelling.
 • Je hebt een sterk gevoel voor politieke verhoudingen en een uitstekend analytisch vermogen.

Wij bieden

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, conform schaal 8 maximaal € 3.864,00 bruto per maand (op basis van fulltime en exclusief 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering) en maximaal € 54.234,00 bruto per jaar (op basis van fulltime en inclusief 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • De cao Sociaal Werk is van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een persoonsgebonden opleidingsbudget.
 • Het Nationaal Comité hecht veel waarde aan een goede werk / privé balans.
 • Flexibele werktijden, een thuiswerkregeling, een Individueel Keuze Budget (IKB) en een vitaliteitsregeling zijn onderdeel van het pakket.

Informatie en solliciteren
Nationaal Comité 4 en 5 mei wil de diversiteit van haar personeelsbestand vergroten. We discrimineren niemand op basis van leeftijd, geslacht, nationaliteit, ras of etnische afkomst, religie of seksuele geaardheid. We moedigen daarom sollicitaties aan die de organisatie een betere afspiegeling van de Nederlandse samenleving kunnen maken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maaike van der Steen, Hoofd Financiën en P&O, maaike.vandersteen@4en5mei.nl, telefoon 06-18744306 of Erik Schuur, Senior medewerker Financiën, erik.schuur@4en5mei.nl, telefoon 06-39883263.

Graag ontvangen wij je reactie vóór 9 augustus 2021 middels het sollicitatieformulier, inclusief je motivatiebrief en cv (beiden als pdf-document). Klik op de onderstaande sollicitatiebutton om hiermee te starten.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in augustus 2021. Wij streven ernaar om per 1 oktober 2021 samen te gaan werken.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.