Museum Van Loon: Manager Operations & Gebouwen

Museum Van Loon in Amsterdam zoekt een Manager Operations & Gebouwen voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-06-2021Museum Van Loon is één van de mooiste en best bezochte historische huizen van Nederland, gelegen aan de Amsterdamse Keizersgracht. Het unieke ensemble van grachtenpand, interieur, collectie, tuin en koetshuis – door de Amsterdamse regentenfamilie Van Loon in de afgelopen eeuwen bijeengebracht – is in 1973 opengesteld voor publiek. Museum Van Loon trekt op jaarbasis – pre-corona – zo’n 80.000 bezoekers. Nu we de coronacrisis hopelijk achter ons laten, kijken we extra uit naar ons jubileumjaar 2023, waarin we onze 50ste verjaardag vieren!

Het museum wordt gerund door een compact en dynamisch team van circa 5 fte, waarbij hard werken, collegialiteit en plezier maken hand in hand gaan. Het is een prachtige werkomgeving en jaarlijks wordt een groot aantal activiteiten ontwikkeld, waaronder baanbrekende tijdelijke tentoonstellingen. Ook organiseert Museum Van Loon de Open Tuinen Dagen en de jaarlijkse Opera in de Grachtentuin. Door het vertellen van meerstemmige verhalen rondom collectie en familiegeschiedenis wil Museum Van Loon een open huis zijn met een gastvrij karakter, waar een zo divers mogelijk publiek zich thuis kan voelen.

Voor het dagelijks reilen en zeilen van het museum en voor de zorg in, om en aan de monumentale gebouwen zijn wij per direct op zoek naar een

Manager Operations & Gebouwen

28 uur per week

De Manager Operations & Gebouwen is verantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering en de dagelijkse gang van zaken in het museum. Zij/hij draagt zorg voor het onderhoud en de beveiliging van de museumgebouwen, het facilitair management en de begeleiding van evenementen en zakelijke verhuur in het museum. De Manager Operations & Gebouwen stuurt daarnaast de publieksmedewerkers aan en voert de personeelsadministratie uit. Zij/hij werkt nauw samen met de Medewerker Financiën, heeft nadrukkelijk een praktische instelling en is oplossingsgericht en communicatief, ook buiten de openingsuren van het museum. De Manager Operations & Gebouwen rapporteert aan de Directeur.

Onze ideale kandidaat

  • Heeft ervaring op ten minste twee van de volgende gebieden: het onderhouden van een monumentaal pand, facilitair management (bijvoorbeeld beveiliging, IT-infrastructuur, servicecontracten), bedrijfsvoering, hospitality (indien deze ervaring is opgedaan in de setting van een culturele instelling, is dat een pre).
  • Geniet ervan om de bezoekers van het museum een optimale gastvrije beleving te bieden, waarbij voor en achter de schermen alles tot in de puntjes verzorgd is en waarbij de zorg voor de monumentale gebouwen gewaarborgd blijft.
  • Is flexibel, hands-on, communicatief en stressbestendig.
  • Heeft liefst HBO niveau en/of aantoonbare werkervaring op dit niveau.
  • Heeft affiniteit met kunst & erfgoed en de meerstemmige diversiteit waarmee hierover verhalen verteld worden in het museum.
  • Is woonachtig in Amsterdam of zeer nabije omgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring vindt plaats langs de lijnen van de Museum cao. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Uitgangspunt is een werkweek waarbij de 28 uur over vier dagen worden verdeeld. Meer informatie over de functie kan worden ingewonnen bij directeur Gijs Schunselaar (gijsschunselaar@museumvanloon.nl).

Motivatiebrief en een CV kunnen tot en met zondag 27 juni 2021 worden gestuurd naar ditzelfde mailadres. De gesprekken zullen plaatsvinden in juli en augustus 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.