Museum de Schat van Simpelveld: Vrijwilliger Publieksbegeleiding

Museum de Schat van Simpelveld in Simpelveld zoekt een Vrijwilliger Publieksbegeleiding voor 5 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 22-08-2021Museum de Schat van Simpelveld is een jong museum gevestigd in een voormalig kloostercomplex. De Congregatie van Zusters van het Arme Kind Jezus vervulde een aanzienlijke maatschappelijke rol in de opvang en onderwijs van (kansarme) kinderen en wezen. Om in hun kosten en onderhoud te voorzien, creëerden zij borduurateliers waar kerkelijke kleding en paramenten van de allerhoogste kwaliteit werden vervaardigd. Museum de Schat van Simpelveld beheert en ontsluit het materiële en immateriële erfgoed van de congregatie, met een duidelijk accent op de kunstschatten die hier zijn ontstaan.

Ter ondersteuning van het team zoekt Museum de Schat van Simpelveld per direct een

Vrijwilliger Publieksbegeleiding

5 uur per week

Wat ga je doen?
Als publieksbegeleider ben je het visitekaartje van Museum de Schat van Simpelveld. Je verkoopt tickets aan de receptie en informeert bezoekers over wat er te zien is. Je ondersteunt mindervalide gasten als daar behoefte aan is. Ook help je mee met toezicht houden op de collectie.

Wat vragen wij?
We zoeken vrijwilligers met een representatieve uitstraling die adequaat en klantgericht kunnen werken. Hierbij staat gastvrijheid altijd voorop. Je dient de Nederlandse taal goed te beheersen. Daarnaast is het fijn als je affiniteit hebt met kunst en cultuur, of specifiek met religieus erfgoed.

Tot slot ben je minimaal 1 dagdeel doordeweeks beschikbaar en daarnaast nog 1 keer per maand een dag in het weekend. Het museum is geopend van donderdag t/m zondag. Diensten zijn in te vullen op basis van beschikbaarheid.

Wat bieden wij?

  • Interessant werk in een sfeervolle omgeving.
  • Een leuk team van enthousiaste vrijwilligers.
  • Twee inspirerende excursies per jaar.
  • Een sfeervol eindejaarsdiner.
  • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen/trainingen (bijvoorbeeld een BHV-training of rondleiderscursus).
  • Reiskostenvergoeding bij woon-werkafstand van minstens 5 km.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.