Museum de Schat van Simpelveld: Vrijwilliger Museumcafé

Museum de Schat van Simpelveld in Simpelveld zoekt een Vrijwilliger Museumcafé voor 5 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: 22-08-2021Museum de Schat van Simpelveld is een jong museum gevestigd in een voormalig kloostercomplex. De Congregatie van Zusters van het Arme Kind Jezus vervulde een aanzienlijke maatschappelijke rol in de opvang en onderwijs van (kansarme) kinderen en wezen. Om in hun kosten en onderhoud te voorzien, creëerden zij borduurateliers waar kerkelijke kleding en paramenten van de allerhoogste kwaliteit werden vervaardigd. Museum de Schat van Simpelveld beheert en ontsluit het materiële en immateriële erfgoed van de congregatie, met een duidelijk accent op de kunstschatten die hier zijn ontstaan.

Ter ondersteuning van het team zoekt Museum de Schat van Simpelveld per direct een

Vrijwilliger Museumcafé

5 uur per week

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger in het museumcafé voorzie je bezoekers van koffie, thee of andere drankjes en Limburgse vlaai. Je ruimt af en zorgt dat zowel museumcafé als keuken een representatieve ruimte blijven gedurende de dag. Naast de reguliere museumcafédienst kunnen we je ook vragen om te helpen bij evenementen waarbij koffie geserveerd wordt.

Wat vragen wij?
We zoeken vrijwilligers met een representatieve uitstraling die adequaat, klantgericht en zelfstandig kunnen werken. Hierbij staat gastvrijheid altijd voorop. Horeca-ervaring is niet noodzakelijk. Je ontvangt alle nodige instructies wanneer je bij ons aan de slag gaat.

Tot slot ben je minimaal 1 dagdeel doordeweeks beschikbaar en daarnaast nog 1 keer per maand een dag in het weekend. Het museum is geopend van donderdag t/m zondag. Diensten zijn in te vullen op basis van beschikbaarheid.

Wat bieden wij?

  • Interessant werk in een sfeervolle omgeving.
  • Een leuk team van enthousiaste vrijwilligers.
  • Twee inspirerende excursies per jaar.
  • Een sfeervol eindejaarsdiner.
  • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen/trainingen (bijvoorbeeld een BHV-training of rondleiderscursus).
  • Reiskostenvergoeding bij woon-werkafstand van minstens 5 km.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.