Museum Catharijneconvent: Stagiair(e)

Museum Catharijneconvent in Utrecht zoekt een Stagiair(e) voor 16-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 23-06-2021Museum Catharijneconvent is het rijksmuseum voor christelijke kunst en cultuur in Nederland. Het museum bevindt zich in het hart van middeleeuws Utrecht, in een eeuwenoud klooster. In dit prachtige pand wordt een belangrijke collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het christelijk erfgoed in Nederland beheerd en tentoongesteld.

Museum Catharijneconvent heeft vanaf 1 september aanstaande plaats voor een:

Stagiair(e)

met organisatietalent die van feestvieren houdt!

16-32 uur per week

Feest! Weet wat je viert is een permanente tentoonstelling in Museum Catharijneconvent, waarin het verhaal van de herkomst van de bijbehorende evenementen rondom de meest bekende feesten en feestdagen, zoals Sinterklaas, het Suikerfeest, Chanouka en Kerst, wordt verteld.

Onder de tentoonstelling vallen twee jaarlijkse familieprogramma’s, namelijk:
Het jaarlijkse evenement Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en zijn gevolg logeren vanaf medio november tijdelijk in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen zijn uitgenodigd om een bezoek te brengen aan zijn huis. Voor meer informatie zie www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/huis-van-sinterklaas.
In december vindt Zin in Kerst plaats, de ultieme kerstbeleving voor families met een sfeer van verwondering, herkenning, plezier, samenzijn en samen vieren. Voor sfeerbeelden zie www.catharijneconvent.nl/tentoonstellingen/kerstival.

Deze twee familieprogramma’s zijn van groot belang voor het museum en worden elk jaar door duizenden families en basisschoolleerlingen bezocht. Wij zoeken een productie stagiair(e) die bij beide evenementen kan ondersteunen.

Werkzaamheden
Als stagiair(e) draai je volop mee op de afdeling Presentaties. De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

 • Lid zijn van de projectgroep Huis van Sinterklaas en Zin in Kerst. Als productie stagiair maakt dit jou het aanspreekpunt voor vragen van collega’s en vrijwilligers.
 • Achter de schermen ondersteunen tijdens de eventperiode.
 • Aansturing, werving en planning van tijdelijke medewerkers.
 • Diverse organisatorische werkzaamheden in aanloop naar én tijdens het evenement.
 • Beheer planningsystemen.

Onderzoek (optioneel)
Er is voldoende ruimte om een onderzoek voor je studie uit te voeren. We praten graag met je over de mogelijkheden.

Wie zoeken we
We zijn op zoek naar een stagiair(e) met de volgende kwalificaties:

 • Minimaal mbo-denk- en -werkniveau.
 • Affiniteit met organisatie van een evenement in een museum.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Flexibel.
 • Initiatiefnemer.
 • Beschikbaar voor 16 tot maximaal 32 uur per week vanaf 1 september tot en met 31 januari. We bespreken graag de mogelijkheden die bij jouw situatie passen.

Wij bieden

 • Een veelzijdige stage en werkervaring in het museum.
 • Veel verantwoordelijkheid.
 • Kennismaking met het culturele en museale netwerk in Utrecht.
 • Werkervaring met de organisatie van een groot evenement.
 • Een stagevergoeding à € 175,00 per maand (op basis van 36 uur en inclusief eventuele reiskosten).
 • Zeer afwisselende werkzaamheden en heel veel plezier!

Museum Catharijneconvent maakt zich sterk voor de Code Diversiteit & Inclusie en voor het creëren van gelijke kansen voor iedereen. We moedigen dan ook iedereen aan te solliciteren die denkt een bijdrage te kunnen leveren aan onze organisatie. Ook gaan we graag met je in gesprek over het aantal uur en de inhoud van de stage.

Heb je interesse om als stagiair aan het werk te gaan bij Museum Catharijneconvent, stuur dan vóór 24 juni een mail met je cv en een korte motivatie naar Salome Slosser (projectleider): s.slosser@catharijneconvent.nl.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.