Museum Catharijneconvent: Beveiligingsmedewerker

Museum Catharijneconvent in Utrecht zoekt een Beveiligingsmedewerker voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 12-07-2021Museum Catharijneconvent is het nationaal museum voor de christelijke kunst, cultuur en geschiedenis en is gevestigd in een prachtig middeleeuws kloostercomplex, in hartje Utrecht. Het museum ontvangt jaarlijks 140.000 bezoekers: als individuele bezoeker, in groepsverband, als VIP bij openingen en bij bijzondere bijeenkomsten. Binnen de afdeling Gebouw, techniek en beveiliging zijn de beveiligers belast met de beveiliging van de museumgebouwen, museumobjecten en inventaris én staat de afdeling garant voor een aangenaam verblijf van bezoekers.

Museum Catharijneconvent is op zoek naar een

Beveiligingsmedewerker

1 fte

Aard van de werkzaamheden:

 • Je verzorgt de dagelijkse controle van veiligheidszorgvoorzieningen en voert preventief toezicht in de publieksruimten uit teneinde (dreigende) onregelmatigheden in een vroeg stadium te onderkennen en daarmee een veilige situatie in het museum te optimaliseren.
 • Je verstrekt op verzoek informatie aan bezoekers ter bevordering van een prettig verblijf.
 • Je volgt doelgericht alarmmeldingen op of voert samen met je collega’s meld-, bestrijdings- en ontruimingsinstructies uit.
 • Als onderdeel van het werkrooster zijn gedurende een deel van de dag werkzaamheden in de beveiligingsruimte opgenomen. Deze werkzaamheden bestaan uit het ondersteunen van de centralist en het verzorgen van het toegangsbeheer van de dienstingang en sleutels uitgifte.

Functieprofiel:

 • Woonachtig binnen een straal van maximaal 20 km rondom Utrecht
 • Contactvaardig, diplomatisch en discreet naar bezoekers
 • Representatief en dienstverlenend
 • Verantwoordelijkheidsbesef, stressbestendigheid en flexibele instelling
 • Bereid in roosterdienst te werken
 • Ervaring en affiniteit met computers is een pre
 • Goede beheersing van het Nederlands, enige kennis van de Engelse taal is gewenst

Opleiding en ervaring:

 • Mbo-diploma Beveiligingsmedewerker 2 of gelijkwaardig diploma ABM
 • Geldig certificaat Bedrijfshulpverlening
 • Geldig certificaat bediening reanimatieapparatuur (AED)

Wij bieden
Wij bieden een fijne en open werkomgeving met betrokken collega’s, die werken in een zelfsturend team dat het belangrijk vindt dat iedereen zich in het museum welkom voelt.

Museum Catharijneconvent kent arbeidsvoorwaarden conform Museum cao. De functie is ingeschaald in schaal 4. Indiensttreding zo spoedig mogelijk. Het gaat om een tijdelijk contract voor één jaar, met mogelijkheid van verlenging. Afhankelijk van de ontwikkeling van de formatie, bestaat de mogelijkheid dat het contract na drie jaar vast wordt.

Museum Catharijne Convent biedt de mogelijkheid voor het volgen van cursussen en opleidingen.

Interesse en vragen?
Voor informatie kun je contact opnemen met Bastiaan van Voorst, hoofd Gebouw, techniek en beveiliging, via 030-231 38 35. Mail uw sollicitatiebrief met cv vóór 13 juli 2021 naar info@catharijneconvent.nl, ter attentie van dhr. B. van Voorst, onder vermelding van ‘Vacature beveiliger’. De eerste gesprekken worden gevoerd op 19 juli 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.