Museum Boijmans Van Beuningen: Stagiair Afdeling Relatiebeheer en Filantropie

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam zoekt een Stagiair Afdeling Relatiebeheer en Filantropie voor 4 dagen per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenDe wereldberoemde kunstcollectie van Boijmans Van Beuningen is in 172 jaar uitgegroeid tot ruim 151.000 objecten. Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museum blijft de kunst deels zichtbaar in schoolklassen, in (inter)nationale musea en in de stad. Begin november 2021 opent het publiek toegankelijke depot waar de gehele collectie onderdak vindt in het dan te openen depot. In 2026 hoopt het museum de deuren te openen van het dan vernieuwde en nog steeds veelzijdige en eigenzinnige kunstmuseum in het hart van Rotterdam.

Stagiair Afdeling Relatiebeheer & Filantropie

minimaal 4 maanden, minimaal 4 dagen per week

Museum Boijmans Van Beuningen wordt gesteund door betrokken particulieren, bedrijven, fondsen, stichtingen en de gemeente Rotterdam. Het team Relatiebeheer & filantropie zorgt voor het vinden, betrekken en onderhouden van de relaties met deze stakeholders. Het team werkt aan het werven van gelden voor tentoonstellingen, educatie, onderzoek, publicaties en de renovatie.

Vind jij het leuk om mensen enthousiast te maken om Museum Boijmans Van Beuningen te steunen? En wil je meer weten over fondsenwerving, het museum en relatiebeheer? Solliciteer dan op onderstaande stagevacature.

Wat ga jij doen?

  • Ondersteuning van de Relatiemanager Vrienden bij alle voorkomende werkzaamheden, zoals meeschrijven aan de nieuwsbrief en administratieve werkzaamheden
  • Onderzoek naar en uitvoering van nieuwe manieren om (potentiële) schenkers te informeren over ontwikkelingen in het museum en projecten waaraan zij bijdragen
  • Je gaat op zoek naar nieuwe doelgroepen
  • Researchklussen ten behoeve van werving
  • Je helpt mee bij het organiseren van evenementen
  • Uitvoeren stageopdracht

Wij zoeken:
Een enthousiaste, leergierige en gemotiveerde hbo-/wo-stagiair. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je bent resultaatgericht, en werkt gestructureerd en zorgvuldig. Je werkt graag in een team en je vindt het leuk om in een functie te werken waarin je het museum representeert. En natuurlijk heb je affiniteit met beeldende kunst en Museum Boijmans Van Beuningen.

Wat bieden wij?
Wij bieden een afwisselende stageplek voor minimaal 4 maanden in een plezierige werkomgeving. Je hebt een eigen begeleider op de afdeling, en maakt deel uit van de afdeling als geheel. We geven je graag eigen taken en verantwoordelijkheden en leren je zelfstandig werken en nadenken. Dit maakt dat stagiair(e)s een goed beeld krijgen van de verschillende aspecten van het werk achter de schermen in het museum. Binnen de stages is ruimte om in overleg een eigen of opleiding gerelateerde opdracht uit te voeren. Een stagevergoeding is niet beschikbaar.

Geïnteresseerd?
Bel voor meer informatie naar de afdeling Relatiebeheer en filantropie 010-441 94 82 of mail je cv en motivatiebrief naar Jacqueline Opstelten vrienden@boijmans.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.