Le Guess Who?: Vrijwilligerscoördinator

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Vrijwilligerscoördinator voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 30-06-2021Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De veertiende editie vindt plaats van 11 tot en met 14 november 2021 in Utrecht.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen, talks en satellietevenementen nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. In 2019 kwamen bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen naar het festival.

Voor Le Guess Who? 2022 (10 tot en met 13 november 2022) zijn wij op zoek naar een

Vrijwilligerscoördinator (x/v/m)

12 uur per week

die in 2021 al mee kan draaien met de huidige vrijwilligerscoördinator.

Het gaat om een functie van gemiddeld 12 uur per week van september tot half november 2022, en in 2021 voor een opdracht van ± totaal 20 uur in de periode van oktober en november 2021 plus het geheel meedraaien van de vier festivaldagen van 11 tot en met 14 november 2021.

Functieomschrijving
Als vrijwilligerscoördinator ben je verantwoordelijk voor het werven, informeren, inroosteren en aansturen van de vrijwilligers voor Le Guess Who? Jaarlijks helpen bijna 200 vrijwilligers het festival in goede banen te leiden. Ze zijn verantwoordelijk voor o.a. de verkoop van de merchandise, het bemannen de informatiebalie, het scannen van de tickets, het uitdelen van festivalbandjes, of ze werken als runner op de verschillende locaties.

Zonder vrijwilligers geen festival! De vrijwilligerscoördinator zorgt ervoor dat alle vrijwilligers worden ingeroosterd en geïnformeerd. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de vrijwilligers en zorg je ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft.

Le Guess Who? streeft naar een diverse samenstelling van de vrijwilligers. Zo werken we voor de werving onder andere samen met New Faces. Eigen inzicht en initiatief in het betrekken van nieuwe doelgroepen wordt zeer gewaardeerd.

Werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn onder andere

 • Werving & selectie vrijwilligers (in samenwerking met de stagiair productie).
 • Bijhouden mailcontact met vrijwilligers.
 • Opstellen roosters.
 • Opstellen briefings.
 • Organisatie van & aanwezigheid bij de vrijwilligersbijeenkomst.
 • Vrijwilligerscoördinatie tijdens het festival.

We zoeken een kandidaat die

 • Affiniteit en ervaring heeft met vrijwilligerswerk voor festivals.
 • Een proactieve en zelfstandige werkhouding heeft.
 • Enthousiast, flexibel en stressbestendig is.
 • Nauwkeurig te werk gaat en initiatief durft te tonen.
 • Ervaring heeft met werken in Excel.
 • Goed met mensen om kan gaan.
 • De Engelse taal goed beheerst.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand die woonachtig is in de omgeving Utrecht.

Wat we bieden

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Een flexibele invulling van jouw functie, daarbij is het wel fijn om in ieder geval op donderdagen beschikbaar te zijn.
 • De vergoeding wordt in overleg afgestemd. De functie wordt bij voorkeur op ZZP-basis ingekleed conform de CAO Poppodia & -festivals.
 • Bij wederzijds enthousiasme gaan we graag een duurzame samenwerking aan.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en CV zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 juni naar Noortje Koster: noortje.koster@leguesswho.com. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.