Le Guess Who?: Stagiair Productie

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Stagiair Productie voor 24 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-06-2021Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De veertiende editie vindt plaats van 11 tot en met 14 november 2021 in Utrecht.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen, talks en satellietevenementen nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. In 2019 kwamen bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen naar het festival.

Missie Stadsprogramma
Ons stadsprogramma, ook wel Satelliet, omvat alle evenementen en projecten, waarmee we de missie van Le Guess Who? uitdragen naar de stad Utrecht voor een breed en lokaal publiek. Met Satelliet verzamelen we een scala aan (andere) geluiden uit de stad, die we op tal van manieren delen met de stad en met onze (internationale) bezoekers. Denk aan muziek en live performances, maar ook aan exposities, kunst, film, markten, diners, talks, educatie en andere projecten. We doen dit samen met Utrechtse culturele en maatschappelijke instellingen, grassroots initiatieven, horecaondernemers, buurtcentra en bewoners. Satelliet is een open plek, die het doel heeft om de hele stad in teken te stellen van het andere geluid en LGW. Voorbeelden van satellietevenementen uit het verleden zijn Le Mini Who? en Lombok Festival.

Le Guess Who? zoekt voor de satellietevenementen per september een

Stagiair Productie (x/m/v)

24 uur per week

Tijdens de stage werk je samen met de stadsprogrammeur en producent aan de satellietevenementen die plaatsvinden tijdens Le Guess Who? (11-14 november). Het gaat om een stage-opdracht van gemiddeld 24 uur per week, van september tot en met november 2021.

Als stagiair productie loop je mee met dagelijkse werkzaamheden die komen kijken binnen dit werkveld, zowel in de voorbereiding als tijdens Le Guess Who?. Je wordt in deze functie betrokken bij veel aspecten van de uitvoerende (stads)festivalorganisatie.

Enkele taken die je gaat uitvoeren zijn:

 • ondersteuning van het officemanagement;
 • organisatie van stadsprojecten als onderdeel van de satellietevenementen;
 • assistentie van de producent van de satellietevenementen;
 • assisteren bij vrijwilligerscoördinatie, waaronder werving, taakverdeling/planning en aansturing;
 • bijhouden van accreditatiebestanden;
 • bijwonen van en notuleren bij productievergaderingen en locatiebezoeken;
 • ondersteuning van productie met betrekking tot exposities en bij aankleding van het festival.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • een proactieve en zelfstandige werkhouding heeft;
 • affiniteit heeft met organiseren en festivalproductie;
 • enthousiast, flexibel en stressbestendig is;
 • nauwkeurig te werk gaat en initiatief durft te tonen;
 • de Engelse taal goed beheerst.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand die woonachtig is in de omgeving Utrecht.

Wat we bieden:

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Le Guess Who? bestaat uit een klein team, waardoor je een bijzondere kijk achter de schermen krijgt van het festival, niet alleen qua productie, maar ook op het gebied van programmering en marketing.
 • Een vergoeding van € 300,- per maand bij fulltime stage.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en cv zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 juni ter attentie van Noortje Koster naar noortje.koster@leguesswho.com. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.