Le Guess Who?: Stagiair Marketing

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Stagiair Marketing voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-06-2021Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De veertiende editie vindt plaats van 11 tot en met 14 november 2021 in Utrecht.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen, talks en satelliet evenementen nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. In 2019 kwamen bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen naar het festival.

Le Guess Who? zoekt per augustus een

Stagiair Marketing (x/m/v)

24-32 uur per week

Tijdens de stage werk je samen met het Hoofd Marketing en de Marketing Assistent van Le Guess Who? en krijg je inzicht in de voorbereidingen van het festival. Je ondersteunt bij dagelijkse werkzaamheden, maar we moedigen je ook aan om je eigen persoonlijke ideeën naar voren te brengen: initiatief en creativiteit worden zeer gewaardeerd.

Het aantal uren en de exacte periode voor de stage zijn enigszins flexibel; de voorkeur gaat uit naar een stage van 24-32 uur per week, met de start in augustus.

Enkele taken die je gaat uitvoeren zijn:

 • het ontwikkelen en/of schrijven van content voor de website, social media en nieuwsbrief van het festival;
 • het opstellen en uitvoeren van marketingplannen en -acties, gericht op specifieke genres of artiesten die optreden op het festival;
 • onderzoek doen naar festivalartiesten en hun achtergrondverhalen voor promotionele doeleinden;
 • ondersteuning bij de productie van de programmagids en Treasure Guide van het festival;
 • het verzamelen en archiveren van artikelen uit de Nederlandse en internationale pers;
 • het kan zijn dat je soms bijspringt bij taken op het gebied van productie en programmering.

We zijn op zoek naar iemand die:

 • creatief is, initiatief toont en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken;
 • nieuwsgierig is en zich graag verdiept in nieuwe muziek, kunst en onbekende verhalen;
 • enige ervaring heeft met het schrijven van teksten voor marketing- en/of communicatiedoeleinden;
 • een goede beheersing van de Engelse taal heeft (ook schriftelijk);
 • woonachtig is in Nederland.

Wat we bieden:

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team. Je kunt je uren flexibel invullen.
 • Omdat Le Guess Who? bestaat uit een klein team, krijg je een bijzondere kijk achter de schermen van het festival, niet alleen qua marketing, maar ook op het gebied van programmering en productie.
 • We bieden een vergoeding van € 300,- per maand bij fulltime stage.

Reageren
Interesse? Mail je motivatiebrief en cv zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 juni naar Barry Spooren: barry@leguesswho.com. Gesprekken worden gevoerd vanaf het moment dat aanmeldingen binnenkomen. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.