Le Guess Who?: Producent Stadsprogramma

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Producent Stadsprogramma voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 30-06-2021Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De veertiende editie vindt plaats van 11 tot en met 14 november 2021 in Utrecht.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen, talks en satellietevenementen nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. In 2019 kwamen bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen naar het festival.

Missie Stadsprogramma
Ons stadsprogramma, ook wel Satelliet, omvat alle evenementen en projecten, waarmee we de missie van Le Guess Who? uitdragen naar de stad Utrecht voor een breed en lokaal publiek. Met Satelliet verzamelen we een scala aan (andere) geluiden uit de stad, die we op allerlei manieren delen met de stad en met onze (internationale) bezoekers. Denk aan muziek en live performances, maar ook aan exposities, kunst, film, markten, diners, talks, educatie en andere projecten. We doen dit samen met Utrechtse culturele- en maatschappelijke instellingen, grassroots initiatieven, horecaondernemers, buurtcentra en bewoners. Satelliet is een open plek, die de hele stad in het teken wil stellen van het andere geluid van LGW. Voorbeelden van satellietevenementen uit het verleden zijn Le Mini Who? en Lombok Festival.

Le Guess Who? zoekt per augustus 2021 een

Producent Stadsprogramma

16 tot 24 uur per week

We zoeken een producent die samen met de stadsprogrammeur de satellietprojecten coördineert. We zijn op zoek naar iemand die per augustus kan starten. De functie start met één tot twee dagen per week, en bouwt qua uren per oktober op naar fulltime de laatste twee weken voor het festival.

Functieomschrijving en werkzaamheden
Als producent ben je verantwoordelijk voor alle productionele zaken rondom de satellietevenementen van Le Guess Who? Je hebt als producent dé centrale rol als het gaat om planning en informatievoorziening, zowel binnen het team als voor de leveranciers en locaties.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Het maken en beheren van de planning rondom de productie van de satellietprojecten.
 • Het plannen en voorzitten van productievergaderingen.
 • Het beheren van het productiebudget.
 • Verantwoording afleggen aan de festivalproducent.
 • Het aansturen van de stagiair productie en de technisch producent.
 • Het aansturen van de planning en de aankleding.
 • Het coördineren en aansturen van extra medewerkers (locatiemanagers, runners, et cetera).
 • Het coördineren en schrijven van het veiligheidsplan.
 • Het afstemmen van de (zakelijke) afspraken met de locaties waar Le Guess Who? gebruik van maakt.

Profiel

 • Relevante werkervaring als producent in de culturele sector (bij voorkeur festivals);
 • Woonachtig in omgeving Utrecht of goed bekend met de stad;
 • Initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig;
 • Goed kunnen werken in teamverband;
 • Goede beheersing van de Engelse taal;
 • Ervaring met het organiseren van stads- en community-evenementen is een pre.

Wat we bieden

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Een flexibele invulling van jouw functie.
 • De exacte inzet en de vergoeding worden in overleg afgestemd. De functie betreft een freelance opdracht of tijdelijk dienstverband voor de periode augustus tot en met december 2021 conform de CAO Poppodia en -Festivals.
 • Bij wederzijds enthousiasme gaan we graag een duurzame samenwerking aan.

Reageren?
Graag! Stuur dan uiterlijk 30 juni 2021 een motivatiebrief met cv naar Hanan de Sain: hanan.de.sain@leguesswho.com. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres.

[E-mailadres sollicitaties]

Solliciteer!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.