Le Guess Who?: Marketing & Communicatie Medewerker

Le Guess Who? in Utrecht zoekt een Marketing & Communicatie Medewerker voor 16 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2021Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. De veertiende editie vindt plaats van 11 tot en met 14 november 2021 in Utrecht.

Gedurende vier dagen neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en clubs. Exposities, kunstinstallaties, filmvertoningen, talks en satelliet evenementen nemen bezit van Utrechtse horeca, pleinen, filmhuizen en de verborgen hoeken van de stad.

Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar volgens ons juist aandacht verdienen omdat ze je kunnen uitdagen en je wereldbeeld verrijken. Door de jaren heen is Le Guess Who? uitgegroeid tot een internationaal toonaangevend festival, dat bekendstaat om de inspirerende manier waarop grensverleggende muziek wordt gepresenteerd. In 2019 kwamen bezoekers uit maar liefst 61 verschillende landen naar het festival.

Le Guess Who? zoekt per september 2021 een

Marketing & Communicatie Medewerker (x/m/v)

16 tot 24 uur per week

Binnen deze functie werk je actief mee aan alle marketingactiviteiten van het festival. Je ondersteunt de Marketing Manager en maakt verder samen met een Medewerker Internationale Pers en een stagiair deel uit van het marketingteam van Le Guess Who?.

Het gaat om een functie van 16 tot 24 uur per week van september tot en met december 2021, plus de vier festivaldagen van 11 tot en met 14 november 2021. De invulling van het exacte aantal uren in 2022 wordt in overleg afgestemd, met als richtlijn eveneens een gemiddelde van 16 tot 24 uur per week.

Enkele taken die je gaat uitvoeren zijn

 • Het opzetten en uitvoeren van operationele marketingplannen gericht op specifieke projecten, disciplines of artiesten + meewerken aan het strategische marketingbeleid.
 • Het creëren van inspirerende content voor social media, website en andere kanalen van het festival + deze kanalen dagelijks beheren.
 • Het doorontwikkelen van de website en andere communicatiekanalen.
 • Het in goede banen leiden van de ticketing van het festival.
 • Productie van de programmagids en Treasure Guide van het festival, evenals ontwikkelen van diverse promomaterialen (in samenwerking met de vormgever).
 • Ondersteunen in het contact met externe partijen, zoals mediapartners, pers, labels en locaties.
 • Begeleiden van de marketingstagiair.
 • Plannen en begeleiden van fotografen, en ondersteunen van de productie van audio- en video-opnames tijdens het festival.

We zijn op zoek naar iemand die

 • Creatief is, initiatief toont en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.
 • Enige relevante ervaring heeft op het gebied van marketing in de culturele sector.
 • Nieuwsgierig is en zich graag verdiept in nieuwe muziek, kunst en onbekende verhalen.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal heeft (ook schriftelijk).
 • Woonachtig is in Nederland.
 • Ervaring met Adobe programma’s (Photoshop, InDesign, Premiere) is een pre.

Wat we bieden

 • Le Guess Who? is een open, hechte en bevlogen organisatie met een informele en dynamische werksfeer, waar veel ruimte is voor ieders inbreng. Bij Le Guess Who? is iedereen gelijkwaardig en zoeken we altijd naar het inbrengen van verschillende perspectieven in het team.
 • Een flexibele invulling van jouw functie. Wel is het fijn om in ieder geval op donderdagen beschikbaar te zijn.
 • Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid, conform de CAO Poppodia & -festivals.
 • Bij wederzijds enthousiasme gaan we graag een duurzame samenwerking aan.

Reageren?
Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 30 juni 2021 een motivatiebrief en CV naar Barry Spooren: barry@leguesswho.com. Heb je vragen? Mail die dan naar hetzelfde adres. Gesprekken worden gevoerd in de week van 5 juli 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.