KeyFilm: Creative Producer

KeyFilm in Amsterdam zoekt een Creative Producer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-06-2021Oprichters en producenten Hanneke Niens en Hans de Wolf ontwikkelen en produceren speelfilms, documentaires en dramaseries. Zij hebben een omvangrijk internationaal netwerk opgebouwd van coproducenten en financiers en werken samen met partners als ITVS, Eurimages, the British Film Institute, Chios Investments, Al Jazeera, Netflix en vele Europese omroepen, fondsen, distributeurs en sales agents.

Centraal in hun benadering staat een nauwe samenwerking met schrijvers en regisseurs voor het ontwikkelen van character-driven projecten. Van kwaliteits dramaseries als Swanenburg en intelligente publieksfilms als Soof en Soof 2, Ventoux en Wat Is Dan Liefde tot toegankelijke arthouse films zoals Nena (Berlinale Special Mention Jury Award 2015), Beyond Sleep (Openingsfilm IFFR 2016), The Idol (Oscarinzending Palestina van dubbel Oscargenomineerde Hany Abu-Assad) en The Reports on Sarah and Saleem (Tiger Competition, HBF Jury Award 2018).

Creative Producer

32 uur per week

KeyFilm is op zoek naar een creative producer die op den duur uit kan groeien tot één van de producenten van het bedrijf.

De werkzaamheden
De creative producer die we zoeken wordt mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling en begeleiding van nieuwe producties voor alle platforms in de driehoek van arthouse, mainstream en internationale coproducties. Hij/zij speurt naar nieuwe ontwikkelingsprojecten, praat met vooral jonge makers, leest binnengekomen scripts, en zet via die nieuwe projecten een slate op die past bij het profiel van KeyFilm. In de financierings- en realiseringsfase is de creative producer aanspreekpunt voor de schrijvers en regisseurs en het contact naar de financieringspartners, omroepen, streamingdiensten e.v.a.

We zoeken een bevlogen iemand met

  • artistiek en zakelijk inzicht
  • minimaal een HBO opleiding in de richting film en televisie
  • relevante werkervaring
  • een natuurlijk netwerk van jonge makers (20-35)
  • kennis van de Nederlandse en internationale filmindustrie
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat wij bieden
Een afwisselende en creatieve baan in een dynamische werkomgeving, een werkweek van minimaal 32 uur en een marktconform salaris en bijbehorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan een cv en korte motivatiebrief naar info@keyfilm.nl o.v.v. ‘Creative producer’ voor 1 juli a.s.

Voor informatie en vragen over de functie kan contact worden opgenomen met Josie Taalman, KeyFilm, 020-4231596.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.