Joods Cultureel Kwartier: Assistent Development

Het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam zoekt een Assistent Development voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 28-06-2021Het Joods Cultureel Kwartier heeft vier locaties op nog geen vierkante kilometer. In onze historische gebouwen, het Joods Historisch Museum met het Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum, willen wij een zo divers mogelijk nationaal en internationaal publiek bereiken en dat actief betrekken bij al onze activiteiten om zo mens en maatschappij dichter bij elkaar te brengen.

Voor de afdeling Development zoeken wij per september een enthousiaste

Assistent Development

0,6 fte

De functie:
De assistent Development ondersteunt bij het aanvragen en afhandelen van subsidies, fondsen, sponsoring en donaties voor alle projecten van het JCK. De assistent Development draagt er zorg voor dat alle aanvragen volledig, tijdig en goed toegesneden worden ingediend, verwerkt en gemonitord zodat de continuïteit in de werving van gelden en middelen voor projecten wordt gewaarborgd. Belangrijkste taken in deze functie zijn:

 • Bijhouden van het CRM-systeem ten behoeve van relatiebeheer en de administratie van afspraken en rapportages
 • Verzamelt in de organisatie, bij diverse afdelingen, onderdelen van de op te stellen aanvraag en beoordeelt deze in overleg met het Hoofd Development
 • Stelt in ruwe vorm de inhoudelijke aanvraag en verantwoording op en legt deze voor aan Hoofd Development
 • Schrijft de concept-aanbiedingsbrief bij de aanvraag
 • Monitoring van deadlines voor aanvragen en verantwoordingen
 • Voorziet hoofd Financiën van de benodigde informatie ten behoeve van de bevoorschotting en verantwoording
 • Ondersteunt bij de opzet en uitvoering van fondsenaanvragen, sponsorproposities en andere fondsenwervende activiteiten
 • Ondersteunt bij relatieontvangsten en bijeenkomsten, waar nodig ook buiten kantooruren
 • Vooronderzoek ten behoeve van fondsenwerving

Wie zoeken wij:
Jij bent een dynamische duizendpoot die snel van begrip is, zorgvuldig werkt en makkelijk communiceert. Je bent servicegericht, representatief en hebt affiniteit met cultuur. Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond, op het gebied van bijvoorbeeld kunst, cultuur, museologie, filantropie, evenementen, toerisme, communicatie of creative business. Je bent een kei in plannen en organiseren en hebt een goede pen. Je schrijft foutloos Nederlands en ook in het Engels kun je goed uit de voeten. Office en Outlook zijn gesneden koek voor jou en je weet prima je weg te vinden in nieuwe programma’s. Je hebt in ieder geval één jaar werk- of stage-ervaring in een relevante werkomgeving.

 • Werkhouding; je bent vasthoudend, laat je niet uit het veld slaan
 • Je kunt goed plannen en zorgt voor een tijdige input van verschillende kanten zodat de aanvraag of verantwoording op tijd klaar is
 • Je houdt oog voor details en handelt (soms) routinematige werkzaamheden met aandacht en zorgvuldigheid af
 • Effectieve communicatie en impact; je kan een boodschap duidelijk overbrengen en toont belangstelling voor anderen. Je kan in korte bewoordingen duidelijk maken wat de kern van de boodschap is
 • Je kan je goed uitdrukken, een goed opgebouwd betoog schrijven gericht op de doelgroep en je bent in staat te differentiëren naar culturele inhoud en zakelijke informatie
 • Je bent stressbestendig en blijft onder tijdsdruk je werk snel en nauwkeurig afhandelen

Wat bieden wij:
Wij bieden een baan waarin je veel kunt leren op een unieke en interessante werkplek, met arbeidsvoorwaarden volgens de Museum-cao. Het salaris ligt tussen € 2.460 en € 3.080 (schaal 7) bruto per maand op basis van voltijds aanstelling. Inschaling geschiedt op basis van relevante werkervaring. Verder bieden wij 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. De aanstelling is voor de periode van één jaar.

Solliciteren?
We nodigen iedereen die kan bijdragen aan de diversiteit van het Joods Cultureel Kwartier met nadruk uit te solliciteren. Stuur uiterlijk 28 juni je motivatiebrief en cv rechtstreeks naar personeelszaken@jck.nl. Sollicitaties die via automatische mail van banensites binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.