Hôtes Culture: Bedrijfsleider / Publieksmedewerker Museum

Hôtes Culture in Amsterdam zoekt voor de Anne Frank Stichting een Bedrijfsleider / Publieksmedewerker Museum voor minimaal 16 uur per week (meer in overleg) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHeb jij talent voor hospitality en heb je altijd al willen werken voor één van de meest bijzondere musea in Nederland?

Hôtes Culture zet medewerkers op vaste of invalbasis in bij diverse opdrachtgevers binnen de culturele sector, waaronder het Allard Pierson, Amsterdam Museum, de Oude Kerk, het Frans Hals Museum, het Scheepvaartmuseum.

Momenteel zijn wij voor de Anne Frank Stichting op zoek naar:

Bedrijfsleider Museum (inval basis) / Publieksmedewerker Museum (vaste basis)

minimaal 16 uur per week (meer in overleg)

De Anne Frank Stichting is een onafhankelijke organisatie die de plek beheert waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef. De Stichting brengt haar levensverhaal wereldwijd onder de aandacht ter bezinning op de gevaren van antisemitisme, racisme en discriminatie en het belang van vrijheid, gelijke rechten en democratie.

Het Anne Frank Huis is de plek waar Anne Frank ondergedoken zat. Jaarlijks ontvangt het museum meer dan een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld. Het museum is gedurende het hele jaar geopend, zowel overdag als in de avonduren. De Publieksdienst van het museum is verantwoordelijk voor de ontvangst en begeleiding van het publiek, de logistiek, het geldverkeer en de uitvoering van de veiligheidsprocedures.

FUNCTIE-INHOUD:
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de publieksdienstverlening in het museum en draagt er zorg voor dat de bezoekers op een servicegerichte en doelmatige wijze worden benaderd en begeleid. De bedrijfsleider werkt in wisselende roosterdiensten tussen 8.00 uur en 23.00 uur ’s avonds. De roosterdiensten waarop je niet als bedrijfsleider aanwezig bent werk je als publieksmedewerker.

Je voornaamste werkzaamheden zijn:

 • het aansturen en begeleiden van de werkzaamheden van publieksmedewerkers en beveiligers;
 • het verzorgen van diverse beheerstaken met betrekking tot de entree, de museumwinkel en de informatiebalie;
 • het actief coachen en motiveren van publieksmedewerkers en de daaruit voortvloeiende zorg en administratie voor personele aangelegenheden;
 • je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de voorgeschreven procedures in geval van calamiteiten.

FUNCTIE-EISEN:

 • je bent een stevige persoonlijkheid met werkervaring als leidinggevende in een soortgelijke functie;
 • je opereert rustig en weloverwogen maar kan snel schakelen als de situatie daarom vraagt;
 • je bent stressbestendig, servicegericht en een teamspeler;
 • je hebt een sterk ontwikkeld probleemoplossend vermogen en een hoge mate van kwaliteitsbewustzijn;
 • je spreekt uitstekend Nederlands en Engels;
 • je woont in de omgeving van Amsterdam en je hebt bij voorkeur het diploma EHBO en BHV;
 • je bent flexibel inzetbaar, ook in de avonduren, de weekenden en op feestdagen.

AANBOD:
We bieden een gevarieerde en zelfstandige functie in een bijzonder en indrukwekkend museum in hartje centrum Amsterdam. Minimaal 16h per week, meer in overleg.

REACTIES:
Solliciteren op deze functie kan door je CV en een korte motivatiebrief te sturen naar solliciteren@hotesculture.nl . Vermeld in het onderwerp van de mail de functie “bedrijfsleider Anne Frank Stichting” .

Hôtes Culture streeft naar een grote diversiteit in haar personeelsbestand. Mensen met verschillende achtergronden in studie, afkomst, cultuur en leeftijd worden nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.