Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Docent(opleider) en Onderwijsontwikkelaar

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Docent(opleider) en Onderwijsontwikkelaar voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-06-2021Gaat jouw hart sneller kloppen van hoger onderwijs in de kunsten? Ben jij een ervaren docent en lever je graag een krachtige bijdrage aan de ontwikkeling van ons onderwijs? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
Je komt terecht in een bruisende, veelzijdige onderwijsinstelling met ruim vierduizend kunstenaars, ontwerpers en andere creatievelingen in opleiding. Gedreven docenten en medewerkers spannen zich dagelijks in om deze studenten een goede toekomst te bieden. HKU kent een breed aanbod aan opleidingen verdeeld over negen schools. Daarnaast heeft HKU meerdere expertisecentra, lectoraten, werkplaatsen en ondersteunende diensten. Ons succes staat of valt met de kwaliteit van onze mensen en de ideeën die zij hebben. Daarom zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt voor onze organisatie.

HKU Beeldende Kunst is een inspirerende leergemeenschap binnen de beeldende kunsten, met een belangrijke internationale component. We leiden studenten op tot beeldend kunstenaar, beeldend onderzoeker en/of kunsteducator. We kenmerken ons door een grote betrokkenheid bij het werkveld: de lijnen zijn kort en er is veel interpersoonlijk contact met professionals in het veld. De school bestaat uit een bachelor- en masteropleiding Fine Art, een Docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving en verschillende basisopleidingen. Deze vacature is voor de Docentenopleiding BKV.

Docentenopleiding BKV bereidt studenten voor op de kunsteducatieve beroepspraktijk, in het binnen- en buitenschoolse gebied. Onze afstudeerders zijn beeldende makers die in staat zijn artistieke praktijken en pedagogisch-didactische processen met elkaar te verbinden en daarmee een belangrijke en inspirerende rol spelen in de kunsteducatieve ontwikkeling van lerenden. We bieden een voltijd- en een deeltijdvariant van de opleiding en een flexibel maatwerktraject.

Docent(opleider) & Onderwijsontwikkelaar

bij Beeldende Kunst

32 uur per week / 0,8 fte

Wat ga je doen?

 • Je geeft lessen vakdidactiek en stagebegeleiding aan onze bachelor-studenten, met name in de deeltijd-variant van de opleiding;
 • Je pakt een trekkersrol in de verdere ontwikkeling van flexibel onderwijs en zet je in als coach en assessor bij de begeleiding van studenten in het maatwerktraject en een structuur van ‘samen opleiden’;
 • Je begeleidt op procedureel niveau de herziening van de deeltijd-variant van de opleiding en je werkt hierbij nauw samen met de studieleider, stagecoördinator en onderwijskundige;
 • Je draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling van de interdisciplinaire leerlijn ‘MIX’ van de drie HKU docentenopleidingen: Beeldende Kunst, Theater en Muziek en een nieuw te ontwikkelen interdisciplinaire educatieve minor en een nascholingstraject.

Wat vragen wij?

 • Een relevante (master-)opleiding zoals een Master Kunsteducatie of Onderwijskunde;
 • Ervaring met lesgeven en begeleiden van studenten;
 • Ervaring en kennis op het gebied van onderwijsvernieuwing;
 • Multidisciplinair profiel op het gebied van Beeldende Kunst, Theater en Muziek;
 • Uitstekende beheersing van de talen Nederlands en Engels;
 • Je bent in het bezit van een didactische aantekening voor het hbo-onderwijs.

Wie ben jij?
Je kunt omgaan met veranderende omstandigheden en onzekerheid, sterker nog, je bent in staat om hier op in te spelen en ziet dit als een positieve uitdaging binnen je functie. Je voelt je betrokken bij het welzijn van docenten en studenten. Je brengt je kennis en kunde met veel bezieling over op studenten en collega’s. Je inspireert, bent open, stelt goede en kritische vragen en brengt studenten, collega’s en de opleiding verder in hun ontwikkeling.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige functie vanaf medio augustus aanstaande in een dynamische en informele werkomgeving, waarbij wordt verwacht dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt;
 • De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging maar met een kleinere arbeidsomvang;
 • Het bruto maandsalaris bedraagt – afhankelijk van opleiding en ervaring – bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.454,- en maximaal € 5.027,- (schaal 11 cao hbo), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%);
 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend, met een gunstige verlofregeling, opname in het pensioenfonds ABP en reiskostenregeling woon-werkverkeer;
 • HKU investeert graag in gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers, dit betekent onder andere dat je gebruik kunt maken van tijd en faciliteiten voor professionalisering en duurzame inzetbaarheid.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?

 • Voor vragen ben je van harte welkom bij Myrthe Nagtzaam, studieleider van de docentenopleiding Beeldende Kunst via myrthe.nagtzaam@hku.nl;
 • Solliciteren kan tot en met 27 juni aanstaande;
 • De 1e ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op vrijdag 2 juli aanstaande en de 2e ronde vindt plaats op woensdag 7 juli aanstaande.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. In onze selectieprocedure zijn wij ons bewust van de verrijkende waarde van diversiteit voor onze organisatie.

Let op: solliciteren kan alleen via onderstaande sollicitatiebutton:

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.