Fonds 21: Adviseur Podiumkunsten

Fonds 21 in Utrecht zoekt een Adviseur Podiumkunsten voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-06-2021Fonds 21 is een ondernemend en betrokken fonds dat door het steunen van projecten een positieve bijdrage wil leveren aan de samenleving van nu. Ons beleid richt zich op de pijlers Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie. De naam Fonds 21 onderstreept ons profiel: focus op de actualiteit en de samenleving van de 21e eeuw.

Kunst en cultuur zijn belangrijk voor onze samenleving; ze kunnen inspireren, verbinden en nieuwe inzichten geven. Kunst en cultuur zijn van en voor ons allemaal. Daarom vinden we dat ze voor iedereen in onze samenleving toegankelijk moeten zijn. Fonds 21 steunt projecten op een groot aantal gebieden, van videokunst tot opera en van spoken word tot klassieke schilderkunst. Topkwaliteit, vernieuwing en het bereiken van een nieuw of ander publiek zijn daarbij belangrijk voor ons. Ook zijn we scherp op de kansen en uitdagingen van deze tijd. Zo is diversiteit in brede zin voor ons geen loze kreet, maar proberen we het in ons beleid écht handen en voeten te geven. We voelen een verantwoordelijkheid om met onze projecten een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Verder hebben we bij de beoordeling van projecten oog voor eerlijke betaling van de makers. We hanteren daarom alle culturele codes.

Fonds 21 zoekt per 1 september 2021

Adviseur Podiumkunsten

24 uur per week

Fonds 21 zoekt
Een Adviseur Podiumkunsten, bij voorkeur met actuele kennis van nieuwe muziek en muziektheater. We zoeken een onafhankelijk denkend persoon met brede kennis en interesse, ook van andere kunstdisciplines en van kunsteducatie. Voor drie dagen per week vanaf 1 september 2021, met mogelijke uitbreiding naar vier dagen per week vanaf 1 september 2022.

Wat ga je doen
Je maakt deel uit van het team van adviseurs. Je behandelt (voor)aanvragen en stelt adviezen op over de toekenning of afwijzing. Je analyseert aanvragen op inhoud, haalbaarheid en financiële onderbouwing, bewaakt de behandeltermijn van adviezen, adviseert de directeur, commissie en bestuur en geeft een toelichting op de adviezen bij de toewijzingscommissie. Ook monitor en evalueer je ondersteunde projecten en ben je contactpersoon voor (potentiële) aanvragers. Je draagt zorg voor de financiële en administratieve afronding van een aanvraag. Daarnaast initieer en leid je nieuwe projecten en/of programma’s, denk je mee over het inhoudelijk beleid van het fonds en bouw en onderhoud je een relevant netwerk.

De Adviseur Podiumkunsten (m/v/x)

 • Heeft HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Heeft aantoonbare belangstelling voor de doelstelling van het fonds (ondersteunen van projecten op het gebied van Kunst & Cultuur, Jongeren & Maatschappij en Kunst & Educatie).
 • Heeft actuele kennis van nieuwe muziek en muziektheater.
 • Heeft brede kennis en interesse, ook van andere kunstdisciplines en van kunst & educatie.
 • Heeft ten minste vijf jaar werkervaring.
 • Is op de hoogte van beleid(ontwikkelingen) op verschillende niveaus.
 • Is in staat om aanvragen te toetsen aan het beleid van Fonds 21.
 • Is in staat met enige afstand / helikopterview te oordelen en de hoofdlijnen in de gaten te houden.
 • Kan het belang en de betekenis van ingediende aanvragen beoordelen.

Daarnaast beschikt de Adviseur Podiumkunsten over de volgende vaardigheden / eigenschappen

 • Communicatief.
 • Verbaal sterk en heldere schrijfstijl.
 • Kan goed samenwerken, maar is ook in staat autonoom te werken en denken.
 • Hulpvaardig en klantvriendelijk.
 • Flexibel.
 • Analytisch.
 • Initiatiefrijk, ziet waar kansen en noden liggen.
 • Onderzoekende/leergierige houding.
 • Staat open voor innovatie.
 • Uitgebreid en breed netwerk.
 • Integer.
 • Doortastend.
 • Kan goed plannen.

Fonds 21 vindt het belangrijk dat het team van adviseurs divers en meerstemmig is in samenstelling. Bij de werving en selectie houden we rekening met diversiteit in leeftijd, achtergrond en kennis, en met regionale spreiding. Ervaring als fondsadviseur is geen must.

Wij bieden
Een uitdagende en veelzijdige functie in een ondernemende organisatie die betekenis wil toevoegen aan onze samenleving. We bieden een marktconform salaris en pensioenopbouw. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht.

Enthousiast?
Dan ontvangen we graag vóór 30 juni 2021 je CV en een motivatiebrief op vacature@fonds21.nl onder vermelding van ‘Vacature Adviseur Podiumkunsten’. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in juli 2021. Voor vragen kun je contact opnemen met Anouk Leeuwerink (directiesecretaris) op maandag, woensdag en donderdag via 030-2337612.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.