Eye Filmmuseum: Museumdocenten Film

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt Museumdocenten Film voor een variabel aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 27-06-2021Eye is het enige filmmuseum van Nederland. Wij zijn schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en beheert een collectie van meer dan 50.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis, tot aan de meest actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot in samenwerking met de filmsector de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling en wil voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, culturele en religieuze achtergrond, genderidentiteit, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Gezocht: Museumdocenten Film v/m/x
Hou je van film en kun je leerlingen enthousiasmeren? Dan is Eye Filmmuseum op zoek naar jou. Voor de workshops, rondleidingen en zaalprogramma’s voor het onderwijs in het museum zoekt Eye freelance docenten.

Museumdocenten Film

variabel aantal uur

Educatie
Jaarlijks ontvangt Eye Filmmuseum meer dan 11.000 leerlingen van 4 tot 20 jaar en laat ze de magie, kracht en schoonheid van film ontdekken met interactieve filmvoorstellingen, unieke rondleidingen en workshops in de eigen studio. Daarnaast biedt Eye het onderwijs online lessen en gastlessen voor in de klas.

Wie zoeken we?
Voor de programma’s in het museum in Amsterdam zoekt Eye per september 2021 extra museumdocenten. Specifiek gaat het om docenten voor het geven van rondleidingen en zaalprogamma’s én docenten voor het begeleiden van workshops in Eye Filmmuseum.

Kennis van musea is niet per se nodig. Enthousiasme, creativiteit, zelfstandigheid, liefde voor film en goed kunnen vertellen en luisteren is belangrijker. Verder is het handig dat je gemiddeld 2 á 3 dagdelen per week inzetbaar bent en uit (groot)-Amsterdam komt.

Voor de opdracht van workshopdocent is ervaring met filmen en het montageprogramma Adobe Première Pro noodzakelijk.

Wij bieden
Een veelzijdige opdracht met veel ruimte om mee te werken aan educatieve programma’s. Eye biedt een freelanceovereenkomst van opdracht met vergoedingen variërend tussen de 30-40 euro per uur. Ook biedt Eye een uitgebreid netwerk in film(educatie).

Reageren
Enthousiast geworden? Stel je aan ons voor, bijvoorbeeld via een korte brief of video. Beantwoord daarin (sowieso) de volgende vragen:

  • Wat zou jij leerlingen willen leren over film?
  • Waarom ben jij de juiste persoon om leerlingen enthousiast te maken voor film?
  • Wanneer is een les voor jou geslaagd?

Mail ons je brief of videolink en CV naar educatie@eyefilm.nl. Reageren kan tot uiterlijk 27 juni 2021. Geef duidelijk aan of je interesse hebt om workshops en/of rondleidingen en zaalprogramma’s te geven.

Handig om te weten
Gesprekken vinden plaats op 7, 9 en 13 juli. Klikt het aan beide kanten? Op woensdag 1 september is een inspiratiedag waarbij je kennismaakt met Eye en de programma’s.

Meer informatie over de afdeling Educatie is te vinden op www.eyefilm.nl/educatie. Vragen? Mail dan naar Sylke de Heus, coördinator onderwijs sylkedeheus@eyefilm.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.