Eye Filmmuseum: Gastdocenten Film voor in de klas

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt Gastdocenten Film voor in de klas voor een variabel aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 27-06-2021Eye is het enige filmmuseum van Nederland. Wij zijn schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en beheert een collectie van meer dan 50.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis, tot aan de meest actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot in samenwerking met de filmsector de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s, in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling en wil voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, culturele en religieuze achtergrond, genderidentiteit, leeftijd en beperking. Eye stelt zich tot doel gelijkheid, inclusie en diversiteit te waarborgen. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Gezocht: Gastdocenten Film voor in de Klas m/v/x
Hou je van film en kun je leerlingen enthousiasmeren? Dan is Eye Filmmuseum op zoek naar jou. Voor de gastlessen in de klas zoekt Eye freelance

Gastdocenten Film voor in de klas

variabel aantal uur

Educatie
Jaarlijks ontvangt Eye Filmmuseum meer dan 11.000 leerlingen van 4 tot 20 jaar en laat ze de magie, kracht en schoonheid van film ontdekken met interactieve filmvoorstellingen, unieke rondleidingen en workshops in de eigen studio. Daarnaast biedt Eye het onderwijs online lessen en gastlessen voor in de klas. Bekijk het volledige aanbod van Eye voor het onderwijs hier.

Wie zoeken we?
Voor de gastlessen in de klas op basisscholen zoekt Eye per oktober 2021 extra freelance gastdocenten. Er is een gastles voor iedere groep, je kunt dus zowel voor de kleuters als voor groep 8 komen te staan. De gastlessen vinden plaats in heel Nederland, momenteel zoeken we gastdocenten woonachtig in Noord-Holland, Drenthe, Friesland, Zeeland en Limburg.

Kennis van musea is niet per se nodig. Enthousiasme, creativiteit, zelfstandigheid, liefde voor film en goed kunnen vertellen en luisteren is belangrijker. Handigheid met camera’s en simpele montagesoftware is een pré. Verder is het fijn als je gemiddeld 1 á 2 dagdelen per week inzetbaar bent.

Wij bieden
Een veelzijdige opdracht met veel ruimte om mee te werken aan de educatieve gastlesprogramma’s van Eye en een uitgebreid netwerk in film(educatie).

Eye biedt een freelance overeenkomst van opdracht met vergoedingen van € 75 tot € 95 exclusief btw per gastles.

Reageren
Enthousiast geworden? Stel je aan ons voor, bijvoorbeeld via een korte brief of video. Beantwoord daarin (sowieso) de volgende vragen:

  • Wat zou jij leerlingen willen leren over film?
  • Waarom ben jij de juiste persoon om leerlingen enthousiast te maken voor film?
  • Wanneer is een les voor jou geslaagd?

Mail ons je brief of videolink met CV naar educatie@eyefilm.nl. Reageren kan tot uiterlijk 27 juni 2021.

Handig om te weten
Gesprekken vinden plaats op 5, 6 en 7 juli. Klikt het aan beide kanten? Op 23 augustus is er een inspiratiedag waarin je kennis maakt met Eye en de gastlessen.

Meer informatie over de vier gastlessen vind je hier: Een koffer vol film, Net als in de film, Animeer je klasFilm voor de toekomst.

Het complete onderwijsaanbod van Eye vind je hier: www.eyefilm.nl/educatie

Vragen? Mail dan naar Marlies Baltus, coördinator primair onderwijs: marliesbaltus@eyefilm.nl

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.