De Muren hebben Oren: Interviewbegeleider

De Muren hebben Oren in Den Haag-Rotterdam-Amsterdam zoekt Interviewbegeleiders voor 8 uur per week | Vacature voor een Vrijwillige functie | Sluitingsdatum: geenStichting De Muren hebben Oren zet zich in voor de verbinding tussen stadsbewoners van verschillende generaties met verschillende achtergronden, waarbij de lijnen van het verleden worden getrokken naar het heden.

Binnen het project De Muren hebben Oren ontmoeten leerlingen van groep 7 en 8 uit diverse wijken elkaar. Zij volgen samen les en interviewen elkaars familieleden en andere stadsgenoten over hun oorlogs- en/of migratiegeschiedenis.

Interviewbegeleiders

8 uur per week

Wij zoeken begeleiders voor deze interviews. Hij/zij haalt groepjes leerlingen op van school en neemt ze mee naar het huis van de Verteller. De begeleider stimuleert de leerlingen in het stellen van vragen, laat hen zelf doorvragen en springt waar nodig bij met nieuwe vragen. De begeleider maakt notities van het interview. Na afloop van het interview brengt de begeleider de leerlingen terug naar de klas en maakt vervolgens een korte, mooie samenvatting van het interview.

Interviewbegeleiders van ontmoetings-en geschiedenisproject De Muren hebben Oren dragen middels hun werkzaamheden bij aan de totstandkoming van verbinding, wederzijds begrip en empathie.

We zoeken mensen met sociale vaardigheden, inlevingsvermogen, een open houding naar anderen toe en een goede omgang met kinderen en ouderen. Daarnaast is het van belang dat de begeleider Nederlands spreekt en schrijft. Een auto is handig.

Wij bieden

  • Een werkplek waarin je bijdraagt aan een samenleving met meer wederzijds begrip en empathie.
  • De kans om veel bijzondere verhalen te horen.
  • Een financiële vrijwilligersvergoeding.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Een gratis VOG (verplicht).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.