de Bibliotheek Schiedam: Specialist Educatie en Advies

De Bibliotheek Schiedam in Schiedam zoekt een Specialist Educatie en Advies voor 30 uur per week (gedurende schoolweken 34,5 uur, in principe tijdens de schoolvakanties vrij) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-07-2021De Bibliotheek Schiedam is een eigentijdse, duurzame bibliotheek, vol ambities en ondernemingslust. In Schiedam is in alle scholen voor primair onderwijs een Bibliotheek op School (dBos). Daarnaast zijn we nauw verbonden met het Lentiz LIFE College, een school voor VMBO en MBO, en breiden we in Schiedam de samenwerking met andere VO-scholen uit.

De bibliotheek stimuleert het (voor)leesplezier in de kinderopvang en op de scholen, en het ontwikkelen van informatievaardigheden. In samenwerking met de scholen wil de Bibliotheek Schiedam taalkrachtige en media-kritische leerlingen opleiden, door de lespraktijk te faciliteren met expertise en middelen, om het beste uit de kinderen te halen.

In ons team is een vacature ontstaan voor de functie

Specialist Educatie en Advies

30 uur per week (gedurende schoolweken 34,5 uur, in principe tijdens de schoolvakanties vrij)

Wat ga je doen?
Als specialist adviseer je de schooldirecties en leerkrachten bij het ontwikkelen van beleid rond taal- en leesontwikkeling, informatievaardigheden en mediawijsheid. Per school(locatie) stel je in samenwerking met de schooldirectie en de leescoördinator het lees- en mediabeleid op voor de school. Daarbij is ruimte voor maatwerk per school. Als projectleider implementeer je het beleid en voer je werkzaamheden uit om het leesplezier en de leesmotivatie te vergroten. Als projectuitvoerder adviseer, organiseer, faciliteer en ondersteun je leerkrachten en vrijwilligers in de school bij de uitvoering van het lees- en mediabeleid. Daarnaast ben je coördinator van een of meer deeltaken in de programmalijn Leesbevordering en Informatievaardigheden. Dit betekent dat je bijvoorbeeld schrijversbezoeken of een voorleeswedstrijd organiseert of structurele onderzoeken coördineert.

De Bibliotheek Schiedam staat voor de uitdaging om onder andere laaggeletterdheid mede te helpen bestrijden, en de kansengelijkheid te vergroten. Daar hebben we jou bij nodig!

Qua opleiding en kennis heb je

  • HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld afgeronde PABO / HBO-CMV / HBO-IDM).
  • Liefde voor (jeugd)boeken.
  • Enige kennis van wat er speelt in het onderwijs, het jeugdbibliotheekwerk, leesbevordering, cultuureducatie, collectioneren en/of informatiedienstverlening.
  • Ervaring of affiniteit met onderwijs aan de jeugd van 0-18 jaar.
  • Een duidelijke visie op het gebruik van digitale toepassingen in het onderwijs.
  • Plezier in het werken met groepen.
  • Kennis van het concept ‘De bibliotheek op school’ is een pre.

Hou je van het ontwikkelen van nieuwe programma’s en kun je mensen enthousiast maken voor de zaken die jij belangrijk vindt? Ga je net zo makkelijk in gesprek met een docent als met een directeur?

Solliciteer dan door je motivatiebrief en CV te mailen ter attentie van Daphne Meijer naar solliciteren@debibliotheekschiedam.nl. Zonder motivatiebrief wordt je sollicitatie niet in behandeling genomen. Vanzelfsprekend wordt je sollicitatie vertrouwelijk behandeld. Sluitingsdatum voor inzending is 9 juli 2021.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 29, en een eventueel 2e gesprek in week 30. De vorm van de gesprekken (live of online) en de exacte datum voor de eerste gesprekken worden nader bepaald. Startdatum: uiterlijk eind september 2021, eerder indien mogelijk.

Wil je meer weten over de functie en de competenties die wij belangrijk vinden voor de functie? Bel of mail Monique Verweijmeren, programmaleider Leesbevordering en Informatievaardigheden, 06-11031871, mverweijmeren@debibliotheekschiedam.nl

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 8, minimaal € 2.668,- en maximaal € 3.420,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het betreft een dienstverband van een jaar, waarbij een proeftijd van toepassing is. De intentie is om uiteindelijk een dienstverband voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.