de Bibliotheek Gelderland Zuid: Klantadviseur

De Bibliotheek Gelderland Zuid in Nijmegen zoekt een Klantadviseur voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 27-06-2021Vergroot je wereld met de bibliotheek!

De Bibliotheek Gelderland Zuid zet zich in voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te leren, anderen te ontmoeten, geïnspireerd te raken en te groeien. We bieden een schat aan verhalen, kennis en mogelijkheden om taal- en digitaal vaardiger te worden. Hierbij richten we ons in het bijzonder op de doelgroepen: jeugd 0-12 jaar, kwetsbare groepen op het gebied van taal en digitaal (NT1, NT2, senioren en jongeren in beroepsonderwijs) en cultureel geïnteresseerden. We organiseren uiteenlopende programma’s en projecten vanuit onze 26 vestigingen en 50 Bibliotheken op school. Dit doen we niet alleen, maar samen met culturele partners, welzijnsinstellingen en scholen.

Wij zoeken een klantadviseur voor de vestigingen Zwanenveld en Zetten.

Klantadviseur

32 uur per week

Functieomschrijving
Als klantadviseur ben je hét gezicht van de bibliotheek. Je ben enthousiast en straalt passie uit. Jij weet als geen ander hoe je het gesprek met de klant aangaat. Je achterhaalt de behoefte van de klant door goed te luisteren, open vragen te stellen en door te vragen. Je neemt de klant mee in de wereld van taal, digitaal en verhalen en stimuleert leesplezier. Door persoonlijk advies te geven en op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen binnen onze collectie en programmering. Als klantadviseur toon je ondernemerschap door je commercieel, klantgericht, flexibel en ruimdenkend op te stellen. Je ziet kansen en mogelijkheden voor samenwerking met diverse partijen. Je bent zeer flexibel inzetbaar en verricht uiteenlopende werkzaamheden.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo-werk- en -denkniveau
 • Aantoonbare vaardigheden op digitaal gebied
 • Brede algemene ontwikkeling
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Actiegerichtheid en kunnen netwerken
 • Projectmatig kunnen werken
 • Goed kunnen plannen en organiseren
 • Ervaring in begeleiden en instrueren van hulpkrachten
 • Affiniteit met cultuur en literatuur

Wat hebben we jou te bieden?

 • Jaarcontract (met eventuele verlenging)
 • Salaris conform de cao openbare bibliotheken schaal 6
 • Uitstekende pensioenregeling
 • Werktijden zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheken
 • Je bent meerdere zaterdagen per maand beschikbaar
 • Het gaat om werkzaamheden in diverse bibliotheekvestigingen

Heb je belangstelling voor de functies? Mail dan je motivatie en cv vóór 28 juni 2021 naar sollicitaties@obgz.nl onder vermelding van “klantadviseur”, ter attentie van Bob Tönissen, teammanager klantadvies. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Bob Tönissen 06-868 435 25 / btonissen@obgz.nl.

Iedereen is welkom bij Bibliotheek Gelderland Zuid: jong en oud, laag- en hoogopgeleid, mensen van verschillende afkomst en met verschillende achtergronden en interesses. Om een diversiteit aan mensen te bedienen en bereiken vanuit onze organisatie, streven we ook in ons personeelsbestand naar diversiteit. Zodat we van elkaar kunnen leren en werkelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de inwoners van ons werkgebied.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.