CODA: Programmamaker

CODA in Apeldoorn zoekt een Programmamaker voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 20-06-2021Met een bibliotheek, museum, archief en ExperienceLab is CODA een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst, erfgoed, innovatie en techniek – midden in het hart van de stad Apeldoorn. Ontdek de mooiste verhalen, beleef geschiedenis, proef van kunst en cultuur en ontplooi 21st century skills voor de toekomst. Wil je je inzetten voor een organisatie die sociaal-maatschappelijk van betekenis is, innoveert en klant- en vraaggericht werkt? Ontdek hier de baan die bij je past.

Programmamaker

36 uur per week

Kunst, literatuur, erfgoed en innovatie – toegankelijk voor iedereen
Wij geloven in experiment en avontuur om zo producten, programmering en diensten aan te bieden die verrassen, inspireren en motiveren. Schoonheid, verhalen en verdieping in materiële en immateriële zin op grote en kleine schaal staan centraal. We willen voor onze bezoekers een belangrijke plek zijn waar talent kan groeien en bloeien. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht.

Jij & CODA
Als programmamaker ontwikkel je activiteitenprogramma’s in samenwerking met vrijwilligers, sociaal-maatschappelijke partners en collega’s. Voor CODA Bibliotheek, Museum en Archief en in de vorm van crossovers met CODA ExperienceLab, ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van aansprekende en innovatieve activiteiten en evenementen. In CODA, bij partners, in de openbare ruimte én online. Het programma spreekt een brede doelgroep aan, in verschillende leeftijdscategorieën en met uiteenlopende interessegebieden. Je ontwikkelt onder andere lezingen en debatten, educatieve activiteiten CODA breed, erfgoed- en cultuurprogrammering en workshops. Activiteiten kunnen zowel structureel onderdeel zijn van het programma-aanbod van CODA als incidenteel of aansluitend bij een partnerproject of landelijke campagne. Ook draag je zorg voor een creatieve invulling van seizoensgebonden programmering, waaronder de verschillende vakantieperiodes. Je verbindt bezoekers, partners en teams in CODA en hebt een relevant netwerk dat bij kan dragen aan de invulling van het programma.

Wat ga je doen bij CODA?

 • Je houdt je bezig met de totstandkoming en ontwikkeling van aansprekende en vernieuwende activiteiten en evenementen, CODA breed;
 • Je bent verantwoordelijk voor activiteiten met partners buiten CODA;
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke planning, organisatie en aansturing van de activiteiten en programmering.

Meer ontdekken over jouw rol als programmamaker? Bekijk het functieprofiel!

Jouw ‘know-how’ & pre’s

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Hbo-opleiding op het gebied van evenementenorganisatie;
 • Relevante opleiding of ervaring op het gebied van projectmanagement;
 • Kennis van en affiniteit met cultuur en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijke (ook voor online media);
 • Je bent een sterke, daadkrachtige organisator die als initiator ook weet te binden en verbinden;
 • Je hebt kennis van uiteenlopende doelgroepen;
 • Je bent in staat trends en kansen snel om te zetten in een programma/activiteit;
 • Je hebt relevante interne en externe contacten die bijdragen aan de totstandkoming van het programma.

Meer ontdekken over benodigde kennis, vaardigheden en competenties? Bekijk het functieprofiel!

Voor jou bij CODA

 • Een mooi salaris op basis van de cao Openbare Bibliotheken. Je wordt ingeschaald in schaal 8 (minimaal € 2804,- en maximaal € 3593,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het salaris is afhankelijk van kennis, ervaring en competenties;
 • Een pakket met goede arbeidsvoorwaarden en diensten, zoals een lidmaatschap voor CODA Bibliotheek, gratis toegang tot CODA Museum en een vergoeding van je woon-werkverkeerkosten.

Meer informatie?
Meer informatie over het DNA van CODA en bijbehorende competenties zijn te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/dna. Bij inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met José Boom, Manager, tel. 055 5268430. Bij vragen over de sollicitatieprocedure met Simone Hofstee (Personeel & Organisatie), tel. 055 5268532.

Tot snel!
Als het aan ons ligt, ben je er snel bij want we zijn per direct op zoek. Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot en met 20 juni 2021 sturen naar vacatures@coda-apeldoorn.nl t.a.v. Simone Hofstee (Personeel & Organisatie). Het eerste gesprek vindt plaats op donderdag 24 juni. Een referentiecheck kan deel uit maken van onze procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.