Boekmanstichting: Onderzoekers

De Boekmanstichting (kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid) in Amsterdam zoekt twee Onderzoekers voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 24-06-2021De Boekmanstichting is het onafhankelijke kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid in Nederland. Al vanaf de oprichting in 1963 verzamelen, analyseren, duiden en delen we data en informatie over de cultuursector. Met onderzoek en activiteiten inspireren en informeren we kunstenaars, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders over ontwikkelingen in het culturele veld. Ons digitale kennisplatform ontwikkelt zich steeds meer tot de centrale plek voor cultuurdata. In onze activiteiten gaan we uit van meerstemmigheid en veelzijdigheid.

Voor ons team onderzoekers zijn wij van 15 augustus 2021 tot 1 februari 2022 ter vervanging van twee collega’s die met zwangerschapsverlof gaan, tijdelijk op zoek naar twee enthousiaste:

Onderzoekers

0,8 fte

De Boekmanstichting doet actief onderzoek naar ontwikkelingen binnen de culturele sector. Als onderzoeker draag je bij aan het versterken van de culturele sector met transparante kennis en data. Onderzoekers bij de Boekmanstichting signaleren kansen om kennis te versterken, verrichten onafhankelijk onderzoek en stellen de opgedane kennis beschikbaar. Je ondersteunt bij het verzamelen en (statistisch) interpreteren van cultuurcijfers binnen de landelijke Cultuurmonitor en schrijft hierover analyses.

Naast het werk aan de Cultuurmonitor draag je bij aan onderzoeken die de Boekmanstichting in opdracht uitvoert. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld het Atelier Rijksbouwmeester, de NAPK, de Metropoolregio Amsterdam en de provincie Noord-Brabant. Een van de onderzoekers zal in ieder geval betrokken worden
bij een onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in opdracht van Theater Inclusief. Daarnaast zoeken we een onderzoeker met een specialisme in kwantitatieve data-analyse. Onderzoek voer je uit in afstemming met onze kennisbank, die een unieke collectie van ruim 80.000 boeken, artikelen en documenten over kunst- en cultuurbeleid en de maatschappelijke aspecten van kunst en cultuur bevat. Ook werken de onderzoekers nauw samen met de redactie van het tijdschrift Boekman.

Functie-eisen:
Je hebt:

  • WO/HBO werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met de creatieve en culturele sector, cultuurbeleid en cultuurdata;
  • Ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek;
  • Een aantoonbaar vlotte pen en goede redactievaardigheden;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Kennis van databeheer is een pré;

Je bent:

  • Flexibel en in staat snel te schakelen tussen verschillende taken;
  • Secuur en proactief in je werkzaamheden;
  • Een collegiale teamspeler;

Wij bieden:
Een afwisselende functie in een kleine, informele culturele organisatie in het hart van Amsterdam. Een aantrekkelijke en dynamische werkplek met veel eigen verantwoordelijkheid. Na de coronacrisis is gedeeltelijk thuiswerken mogelijk.

Salariëring geschiedt in schaal 10 van de salarisschalen van de Boekmanstichting (€ 2.679 – € 4.307), en is mede afhankelijk van aantoonbare vaardigheden en werkervaring.

Informatie en sollicitatie:
Wil jij deel uitmaken van een informeel en gemotiveerd team, waarin inhoud en samenwerking voorop staan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Als organisatie zijn wij op zoek naar meerstemmigheid in ons onderzoek, publicaties en team. Voldoe je niet aan alle criteria, maar ben je ervan overtuigd dat deze functie bij jou past? Schroom dan niet contact op te nemen! Stuur je CV en motivatiebrief vóór 24 juni 17:00 uur naar secretariaat@boekman.nl. De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal (online) plaatsvinden op 30 juni. Een eventueel tweede gesprek zal plaatsvinden in Amsterdam op 13 juli.

Voor meer informatie kun je terecht bij Rogier Brom (r.brom@boekman.nl). Lees meer over onze organisatie op: www.boekman.nl

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.