Bibliotheek Rotterdam: Adviseur Leren & Ontwikkelen

Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Adviseur Leren & Ontwikkelen voor 28-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 23-06-2021Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online.

Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

De wereld om ons heen verandert en de bibliotheek verandert mee is ons adagium. Daarbij is het zaak om medewerkers in staat te stellen mee te kunnen bewegen in deze transitie. Het succes van de bibliotheek in de stad is steeds meer afhankelijk van de inzet van medewerkers. Waar Bibliotheek Rotterdam zich voorheen vooral bediende van de meer klassieke bibliotheekfunctie is zij steeds meer een platform geworden voor diensten binnen het sociaal domein. Door het werken in missielijnen kunnen onze medewerkers zich meer focussen, dit vraagt ook een andere inzet.

Wij hebben een vacature voor een

Adviseur Leren & Ontwikkelen (m/v)

28-36 uur per week

Wat ga je doen?
De herinrichting van de Bibliotheek op structuurniveau is nagenoeg een feit. Hierbij gaan we in het primair proces door middel van een matrixorganisatie in multidisciplinaire teams werken. Daarbij werken we aan 8 missies en zijn verdeeld over 5 regio’s in de stad. Voor de komende jaren staat leren en ontwikkelen hoog op onze agenda, zodat binnen Bibliotheek Rotterdam het gewenste leerklimaat ontstaat. Hiervoor zoeken wij een Adviseur Leren & Ontwikkelen om een actuele visie op ontwikkelen op basis van de organisatiestrategie, het werken aan de werkplek als leerplek en het verwezenlijken van de juiste mindsets voor een Leven Lang Leren te realiseren. Bij de strategie- en visievorming werken we met behulp van de te ontwikkelen instrumenten als een teamontwikkelprogramma, een opleidingshuis (visie 70:20:10 model) en een cyclus ten behoeve van strategische personeelsplanning.

Het HRM-team bestaat uit een manager HRM, 4 adviseurs (inclusief de vacature) en 2 ondersteunende collega’s en een extern salarisadministratiekantoor.

Vind je het leuk om leren en ontwikkelen op de kaart te zetten binnen de Bibliotheek? En denk je daarnaast graag mee over strategische vraagstukken op gebied van opleiding & ontwikkeling? Heb jij ideeën hoe je een optimaal leerklimaat kan neerzetten? In deze functie kun je het spreekwoordelijke verschil maken. Dit doe je vanuit huis maar ook (als het weer kan) op onze centrale vestiging aan de Hoogstraat. Verder ben je regelmatig te vinden in een van onze overige 20 vestigingen in de regio. Daarbij heb je veel vrijheid om je werkzaamheden op jouw manier uit te voeren.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een proactieve professional die inzetbaar is op terrein van leren en ontwikkelen. Je doet onderzoek naar, geeft advies over en werkt mee aan vraagstukken vanuit het perspectief van leren en ontwikkelen. Hierbij adviseer je over in te zetten leer- en ontwikkelconcepten, programma’s en instrumenten en begeleid bij maatwerktrajecten. Daarnaast kun je zelf programma’s mee ontwikkelen en staat zo nu en dan ook voor de troepen als coach of trainer.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een afgeronde Bachelor of Masteropleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Onderwijskunde of Bedrijfskunde.
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als L&D-professional
  • Je hebt affiniteit en ervaring met online leren en Learning Management Systemen en het meenemen van het management hierin
  • Je bent ondernemend, omgevingsbewust en komt zelf met nieuwe ideeën
  • Je bent contactueel sterk, weet makkelijk mensen te overtuigen en draagkracht te verwerven
  • Je kunt je verplaatsen in de interne klant en boekt graag resultaten

Wat bieden wij?
Een leuke nieuwe HR-functie in een klein enthousiast team binnen een organisatie die sterk in beweging is. De functie is ingeschaald in schaal 10 cao Openbare Bibliotheken met een maximum maandsalaris van € 4.643 op fulltime basis (36-urige werkweek), een eindejaarsuitkering van 3,25% en deelname aan het pensioenfonds POB.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.