Bibliotheek Gooi en meer: Specialist Jeugd & Jongeren

Bibliotheek Gooi en meer in Bussum zoekt een Specialist Jeugd & Jongeren voor 2 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 20-06-2021Wie zijn wij?
Als bibliotheek willen we de wereld van mensen groter maken door het stimuleren van lezen, leren en ontmoeten. Onze bibliotheek is een bron voor persoonlijke ontwikkeling.

Wij hebben zes vestigingen en twee servicepunten. Met meer dan 50 medewerkers en ruim 350 vrijwilligers staan wij klaar voor onze gasten. We werken samen met en voor maatschappelijke partners, scholen en gemeenten.

Hoe doen we dat?
Gastvrij: iedereen voelt zich bij ons thuis.
Verbindend: iedereen doet mee.
Inspirerend: we hebben passend aanbod voor iedereen.

Bibliotheek Gooi en meer zoekt een

Specialist Jeugd & Jongeren

2 tot 24 uur per week op invalbasis

Wat ga je doen?
Jij bent op invalbasis hét aanspreekpunt voor de scholen in het Primair Onderwijs of Voortgezet Onderwijs. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor een aantrekkelijk activiteitenaanbod dat aansluit bij de wensen van het onderwijs. Je ontvangt schoolklassen voor programma’s rondom leesbevordering, mediawijsheid en informatievaardigheden. Je werkt als leesconsulent voor verschillende scholen in ons werkgebied. Proactief geef je leesadvies en enthousiasmeer je jeugd en jongeren tot lezen, buiten en binnen de bibliotheekvestiging. Tevens ben je projectleider voor BoekStart in de Kinderopvang én de Bibliotheek op school en begeleid je het hele traject vanaf de 0-meting tot de daadwerkelijke uitvoering. Kennis van de cursus ‘Voorleescoördinator’ en ‘Open Boek’ is een pre. Onze aanpak is projectmatig en we werken met een vast format voor planning en begroting, waarbij doelen in het project SMART zijn geformuleerd.

Hiernaast werk je mee in onze vestigingen. Je zorgt dat iedereen zich thuis voelt en maakt proactief onze gasten wegwijs in de bibliotheek. Je hebt kennis van (jeugd / jongeren)literatuur en bent voor de kinderen en ouders het aanspreekpunt. Je weet kinderen te enthousiasmeren tot lezen en je adviseert bij leesproblemen. Je bent nieuwsgierig naar de informatiebehoefte van onze gasten en de vraag achter de vraag. Hierbij houd je het diverse aanbod van de bibliotheek in gedachten en probeer je onze gasten zo goed mogelijk te adviseren. Je regelt alles ten aanzien van het lidmaatschap en zorgt dat alles administratief goed afgehandeld is.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over MBO4/ HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt ervaring met het werken met jeugd en jongeren.
  • Je hebt ervaring met projectmanagement.
  • Je hebt een flexibele instelling, bent proactief en je kunt goed zelfstandig werken.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je beschikt over eigen vervoer.

Waarom kies je voor ons?

  • Wij zijn een organisatie in beweging met een grote maatschappelijke ambitie waar jij deel van uit kunt maken.
  • Jij heel enthousiast bent om de verbinder te zijn tussen onze bibliotheek en het Onderwijs.
  • Je een passend salaris van ons krijgt op basis van de CAO Openbare Bibliotheken (schaal 7, afhankelijk van kennis en ervaring).

Solliciteren?
Pas jij in het bovenstaande profiel en kom je graag bij ons werken? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV vóór 21 juni 2021 ter attentie van Annerie van Nieuwenhuizen via: avnieuwenhuizen@bibliotheekgooienmeer.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 25 juni 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.